Saturday, December 25, 2010

2 makcik menegur 1 ank gadis..

Posted by Pink Princes at 4:44 PM 0 comments
Ceti nyer b'mula, Action...
  • Mak cik 1: Ank, minta maaf mak cik nk tegur cket, tak elok pakai macam ni
  • Ank gadis: Mak cik, sy tak kacau mak cik pun.. biar sy ngan cara hidup saya, mak cik ngan cara hidup mak cik. Kubur masing2, kan..?
  • Mak cik 2: Iye ke kubur masing2. Cumanya klu ank mati dulu drpd kami, kami jugak yg nk kena mandi, usung ank ke kubur. ln la klu ank blh b'jalan, msk kubur sendiri ok gak..
Ceti nie pedoman kpd yg t'rase jer.. jd renung2 kan la selamat b'amal. cut..

Friday, December 24, 2010

T'pengun pd pandangan pertama

Posted by Pink Princes at 9:04 PM 0 comments
Hjg weekend sy tersadai kt umah, nk g jejalan bln gaji lg.. so agenda nyer dok lepak ngan my princes la.. tiba2 mengindam lak nk bc majalah so sy pun selak demi selak sy t'bace satu artikel yg agak laju bile sy bace nyer.. x sangka nk gorat pun ade seni2 bagai nie, pasar seni tu sy tahu la tmp jual brg2 seni... tp seni x ade jual kt ane2 ianye kte kena terap kan sendiri dlm diri secare semula jadi.. pe org putih panggli nature beauty.. korag mesti pernah lagu nie kan.. "Dari mana datangnya lintah, dari sawah turun ke kali, dari mana hadirnya cinta dari mata terus ke hati"..
  • Pandangan mata blh m'galir terus ke dlm lubuk ati nie.. tanpa kte sedari.. sbb2 pandangan p'tama nie amat2 la important, dr situ yg blh m'jadi org yg m'mandang t'pikat n t'pegun..
  • so penampilan luaran juga memainkan peranan utama. klu sesorang tu b'akhlak baik, b'sopan santun, ttp penampilan luarannya m'nerbitkan seribu p'tanyaan kpd yg memandang. confirm2 pas nie m'nimbulk ln lak persepsi yg b'beza.
  • Umpamanya b'pakaian x kemas: serembah-serembih, udah pasti penerimaan si pemandang dah jauh t'sasar biarpun sebenarnya dia adalah sorang manusia yg hebat.
  • Cantek, clean, kemas n molek adalah antara yg Allah SWT suka. oleh tu seorang yg cerdik b'ilmu ttp x m'berikan p'hatian ape yg hendak d'pakai, pastilah sudah m'gurangkan markah penerimaan org ln t'hadap dirinya. spt late pepatah barat "Your dress is ur Address"

Monday, December 20, 2010

Tip uru$ kewangan bagi pelajar

Posted by Pink Princes at 12:10 AM 0 comments
Nie kt Uitm.. time register dl blom nikah.. pas dh kuar trs dpt 2 in 1. Grad n ank
Dulu saya pernah jd pelajar.. tp pelajar PLK jer x pernah la m'rase kekeringan sangat dr sudut kewangan nie.. sbb time byr yuran jer sy guna k'lebihan yang ade pada diri saya iaitu mengeluarkan duit KWSP under form KWSP 9H (AHL) Pengeluaran Pendidikan borang nie blh d'upload dlm web site http://www.kwsp.gov.my tp nk guna duit KWSP nie long story cket kte kena bt. First kte kena pg kwsp or upload form pengeluaran pendidikan - fill up the details - pg kt zon bendahari minta suruh d'org surat pengesahan - pas dpt surat tu pg KWSP dr sana mrk akan tapis n bt kira2 cket sama ade layak ke.. cukup ke x duit yg kte kuar kan... tp klu dh lame keje kte pun confident duit dlm akaun 2 tu cukup rase nyer x ade masalah.. pas dpt surat dr KWSP tu - kena la antar nyer blk ke bendahari. dh siap keje m'bayar, ntn pihak KWSP pun akan m'auto credit kan dlm akaun bendahari Uitm kte. so blh kte m'jalani kehidupan sebagai sorang pelajar yg normal. (Nie ceti time sy belajar kt UiTM, kt U ln sy x tahu prosedur nyer.. maybe sama or lbh kurang jer kot..) tp dlm entry sy nie nk share tip2 yg utk pelajar2 Full-time. sy ade jugak la m'dengar pelajar IPTA layak menerima duit pinjaman.. mereka akan dpt duit ape s'cara b'peringkat klu dr tune bajet nyer.. alamat x nyer mati kering la.. saya ade t'baca n t'panggil utk share dlm blog sy nie.. Tip nyer:
  • Kte kena pantau every single sen kte dlm setiap p'belajaaen harian dan bulanan.dari situ kete ketahui ke mane wang kte d'belanjakan, barulah ade kesedaran cket. lbh molek klu kena sediakan buku catatan.. supaya kt x lupe ialah s'bagai sorang pelajar nie banyak sgt bnd2 yg hafal n simpan dlm memory Ghz bhg otak nie, dr buku catatan kte blh nmpk ke mana kte belanje duit tu megalir kuar dr bank hutang kte
  • buat bajet, malas mcm ane pun kte kena bt bajet..n dr m'buat bajet kte akan m'jd lbh mudah s'kiranyer kte sudah ketahui tabiat p"belanjaan kte.
  • Simpan etiap resit p'belian klu lg baik. yg x ade resit tu blh kte catit dlm buku bajet kte.
  • Tanam tabiat m'yimpan. sbb kte akan menerima p'galitan wang msk for both side. fr parents n PTPTN.. so asingkan duit harian n duit utk simpanan... klu blh simpan dlm akaun yg x ade ATM card. Cth nyer : Bank tabung haji.
  • Jauhi diri drpd rakaan yg suke bebonar b'belanja besor nie.. not good yer.
  • Jauhi n lari laju2 dr tabiat yg suke hutang keliling pinggang.
  • beli brgan buatan malaysia.. tp bg pelajar bli la buku2 teks yg tlh t'pakai.. x ade salah nyer kt citu.. klu keadaan physical tu elok lg Y not kte bli. harga nyer lg murah..
  • bijak mengenal pasti yg "mahu" n yg "perlu"- kt sekolah menegah pun cigku pun ade ajar kan..
  • latih n trs latih diri kte dgn tabiat yg baik2 jer..
  • last s'kali s'lalu la b'giat aktif dlm aktibiti2 yg d'adakan d'dlm or d'luar kampus anda.. ngan care nie Insya-Allah fikiran kte utk m'lepak n b'belanja ngan b'hibur tu akan b'kurangan.
hopefully tips2 nie b'guna pd anda yg bakal b'gelar pelajar x lame ntn. wish uol Good Luck.. part one.. nmpk mcm sekima jer muka.. with my love lecture - BEL nie dh part 5 smester.. time nie bln pose smbl nk tgg lecture smp ktorg pose dl

Friday, December 10, 2010

Wajah2 CoMel... Comel ke??

Posted by Pink Princes at 9:44 PM 1 comments
Ari ini ari jadi my Sultan of Selangor's.. tp tu buka tajuk nyer.. tgl lg brp mgg jer nk msk thn 2011... tp hidup t'rase kOsong jer.. x semua yg kte nk baik utk kte.. kadang2 bnd tu kte x suke tp baik utk kte.. kte hanya mampu b'doa semoga kehidupan kte d'dunia n akhirat m'p'olehi keberkatan Insya-Allah.. Mari kte remai2 dengar lagu nie.. my faborit song.:) From Maher Zain @ Insya-Allah
stock muka b4 dengar lagu maher zain
Stock No. 2 lak..

Insha Allah Lyrics By: Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on You feel so lost That your so alone All you see is night And darkness all around You feel so helpless You can’t see which way to go Don’t despair and never loose hope Cause Allah is always by your side Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Everytime you commit one more mistake You feel you can’t repent And that its way too late Your’re so confused, wrong decisions you have made Haunt your mind and your heart is full of shame Don’t despair and never loose hope Cause Allah is always by your side Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Turn to Allah He’s never far away Put your trust in Him Raise your hands and pray OOO Ya Allah Guide my steps don’t let me go astray You’re the only one that showed me the way, Showed me the way x2 Insha Allah x3 Insya Allah we’ll find the way

After dengar lagu maher zain... CoMel kan :)

Sunday, December 5, 2010

Mandi manda

Posted by Pink Princes at 9:39 PM 0 comments
Mahal gak ticket nk check-in nk g masuk Sunway lagoon nie.. siap kena tunjuk I.C bagai.. budak2 pun nk kena tunjuk gak.. aduh payah nyer.. tp memang best la.. smp x cukup masa... tp kt org enjoy ticket nyer telah d'sponsor oleh kakak angkat balQis
ini bkn jam tangan from guess tau.. tp ticket check-in sunway lagOOn.. with my lovE mother-Law
ini kat kandang rimau.. tp rimau tgh tido lak. zzzzz
hai.. ane ank aku...
CAk.. tu pun dia..

Kenduri kt umah Mak L@nG

Posted by Pink Princes at 9:21 PM 0 comments
kenduri doa selamat.. telah b'langsung ngan jaya... lauk2 semua masak sndiri siap ade BBQ lg tau.. aku br jer blk keje.. ngan muka yg lotih2 sempat b'gamba ngan my LoVE princes
Suke nyer dia..
same x pose kt'org mcm photostat kan... hi hi
qis ngan kakak angkat dia..qis tup mulut cket.. ntn masuk unggas lak..
amboi.. b'rebut2 nk ngorat ank aku...
My Lang n kak zana org kuat kenduri nie...

Saturday, December 25, 2010

2 makcik menegur 1 ank gadis..

0
Ceti nyer b'mula, Action...
  • Mak cik 1: Ank, minta maaf mak cik nk tegur cket, tak elok pakai macam ni
  • Ank gadis: Mak cik, sy tak kacau mak cik pun.. biar sy ngan cara hidup saya, mak cik ngan cara hidup mak cik. Kubur masing2, kan..?
  • Mak cik 2: Iye ke kubur masing2. Cumanya klu ank mati dulu drpd kami, kami jugak yg nk kena mandi, usung ank ke kubur. ln la klu ank blh b'jalan, msk kubur sendiri ok gak..
Ceti nie pedoman kpd yg t'rase jer.. jd renung2 kan la selamat b'amal. cut..

Friday, December 24, 2010

T'pengun pd pandangan pertama

0
Hjg weekend sy tersadai kt umah, nk g jejalan bln gaji lg.. so agenda nyer dok lepak ngan my princes la.. tiba2 mengindam lak nk bc majalah so sy pun selak demi selak sy t'bace satu artikel yg agak laju bile sy bace nyer.. x sangka nk gorat pun ade seni2 bagai nie, pasar seni tu sy tahu la tmp jual brg2 seni... tp seni x ade jual kt ane2 ianye kte kena terap kan sendiri dlm diri secare semula jadi.. pe org putih panggli nature beauty.. korag mesti pernah lagu nie kan.. "Dari mana datangnya lintah, dari sawah turun ke kali, dari mana hadirnya cinta dari mata terus ke hati"..
  • Pandangan mata blh m'galir terus ke dlm lubuk ati nie.. tanpa kte sedari.. sbb2 pandangan p'tama nie amat2 la important, dr situ yg blh m'jadi org yg m'mandang t'pikat n t'pegun..
  • so penampilan luaran juga memainkan peranan utama. klu sesorang tu b'akhlak baik, b'sopan santun, ttp penampilan luarannya m'nerbitkan seribu p'tanyaan kpd yg memandang. confirm2 pas nie m'nimbulk ln lak persepsi yg b'beza.
  • Umpamanya b'pakaian x kemas: serembah-serembih, udah pasti penerimaan si pemandang dah jauh t'sasar biarpun sebenarnya dia adalah sorang manusia yg hebat.
  • Cantek, clean, kemas n molek adalah antara yg Allah SWT suka. oleh tu seorang yg cerdik b'ilmu ttp x m'berikan p'hatian ape yg hendak d'pakai, pastilah sudah m'gurangkan markah penerimaan org ln t'hadap dirinya. spt late pepatah barat "Your dress is ur Address"

Monday, December 20, 2010

Tip uru$ kewangan bagi pelajar

0
Nie kt Uitm.. time register dl blom nikah.. pas dh kuar trs dpt 2 in 1. Grad n ank
Dulu saya pernah jd pelajar.. tp pelajar PLK jer x pernah la m'rase kekeringan sangat dr sudut kewangan nie.. sbb time byr yuran jer sy guna k'lebihan yang ade pada diri saya iaitu mengeluarkan duit KWSP under form KWSP 9H (AHL) Pengeluaran Pendidikan borang nie blh d'upload dlm web site http://www.kwsp.gov.my tp nk guna duit KWSP nie long story cket kte kena bt. First kte kena pg kwsp or upload form pengeluaran pendidikan - fill up the details - pg kt zon bendahari minta suruh d'org surat pengesahan - pas dpt surat tu pg KWSP dr sana mrk akan tapis n bt kira2 cket sama ade layak ke.. cukup ke x duit yg kte kuar kan... tp klu dh lame keje kte pun confident duit dlm akaun 2 tu cukup rase nyer x ade masalah.. pas dpt surat dr KWSP tu - kena la antar nyer blk ke bendahari. dh siap keje m'bayar, ntn pihak KWSP pun akan m'auto credit kan dlm akaun bendahari Uitm kte. so blh kte m'jalani kehidupan sebagai sorang pelajar yg normal. (Nie ceti time sy belajar kt UiTM, kt U ln sy x tahu prosedur nyer.. maybe sama or lbh kurang jer kot..) tp dlm entry sy nie nk share tip2 yg utk pelajar2 Full-time. sy ade jugak la m'dengar pelajar IPTA layak menerima duit pinjaman.. mereka akan dpt duit ape s'cara b'peringkat klu dr tune bajet nyer.. alamat x nyer mati kering la.. saya ade t'baca n t'panggil utk share dlm blog sy nie.. Tip nyer:
  • Kte kena pantau every single sen kte dlm setiap p'belajaaen harian dan bulanan.dari situ kete ketahui ke mane wang kte d'belanjakan, barulah ade kesedaran cket. lbh molek klu kena sediakan buku catatan.. supaya kt x lupe ialah s'bagai sorang pelajar nie banyak sgt bnd2 yg hafal n simpan dlm memory Ghz bhg otak nie, dr buku catatan kte blh nmpk ke mana kte belanje duit tu megalir kuar dr bank hutang kte
  • buat bajet, malas mcm ane pun kte kena bt bajet..n dr m'buat bajet kte akan m'jd lbh mudah s'kiranyer kte sudah ketahui tabiat p"belanjaan kte.
  • Simpan etiap resit p'belian klu lg baik. yg x ade resit tu blh kte catit dlm buku bajet kte.
  • Tanam tabiat m'yimpan. sbb kte akan menerima p'galitan wang msk for both side. fr parents n PTPTN.. so asingkan duit harian n duit utk simpanan... klu blh simpan dlm akaun yg x ade ATM card. Cth nyer : Bank tabung haji.
  • Jauhi diri drpd rakaan yg suke bebonar b'belanja besor nie.. not good yer.
  • Jauhi n lari laju2 dr tabiat yg suke hutang keliling pinggang.
  • beli brgan buatan malaysia.. tp bg pelajar bli la buku2 teks yg tlh t'pakai.. x ade salah nyer kt citu.. klu keadaan physical tu elok lg Y not kte bli. harga nyer lg murah..
  • bijak mengenal pasti yg "mahu" n yg "perlu"- kt sekolah menegah pun cigku pun ade ajar kan..
  • latih n trs latih diri kte dgn tabiat yg baik2 jer..
  • last s'kali s'lalu la b'giat aktif dlm aktibiti2 yg d'adakan d'dlm or d'luar kampus anda.. ngan care nie Insya-Allah fikiran kte utk m'lepak n b'belanja ngan b'hibur tu akan b'kurangan.
hopefully tips2 nie b'guna pd anda yg bakal b'gelar pelajar x lame ntn. wish uol Good Luck.. part one.. nmpk mcm sekima jer muka.. with my love lecture - BEL nie dh part 5 smester.. time nie bln pose smbl nk tgg lecture smp ktorg pose dl

Friday, December 10, 2010

Wajah2 CoMel... Comel ke??

1
Ari ini ari jadi my Sultan of Selangor's.. tp tu buka tajuk nyer.. tgl lg brp mgg jer nk msk thn 2011... tp hidup t'rase kOsong jer.. x semua yg kte nk baik utk kte.. kadang2 bnd tu kte x suke tp baik utk kte.. kte hanya mampu b'doa semoga kehidupan kte d'dunia n akhirat m'p'olehi keberkatan Insya-Allah.. Mari kte remai2 dengar lagu nie.. my faborit song.:) From Maher Zain @ Insya-Allah
stock muka b4 dengar lagu maher zain
Stock No. 2 lak..

Insha Allah Lyrics By: Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on You feel so lost That your so alone All you see is night And darkness all around You feel so helpless You can’t see which way to go Don’t despair and never loose hope Cause Allah is always by your side Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Everytime you commit one more mistake You feel you can’t repent And that its way too late Your’re so confused, wrong decisions you have made Haunt your mind and your heart is full of shame Don’t despair and never loose hope Cause Allah is always by your side Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Insha Allah x3 Insya Allah you’ll find your way Turn to Allah He’s never far away Put your trust in Him Raise your hands and pray OOO Ya Allah Guide my steps don’t let me go astray You’re the only one that showed me the way, Showed me the way x2 Insha Allah x3 Insya Allah we’ll find the way

After dengar lagu maher zain... CoMel kan :)

Sunday, December 5, 2010

Mandi manda

0
Mahal gak ticket nk check-in nk g masuk Sunway lagoon nie.. siap kena tunjuk I.C bagai.. budak2 pun nk kena tunjuk gak.. aduh payah nyer.. tp memang best la.. smp x cukup masa... tp kt org enjoy ticket nyer telah d'sponsor oleh kakak angkat balQis
ini bkn jam tangan from guess tau.. tp ticket check-in sunway lagOOn.. with my lovE mother-Law
ini kat kandang rimau.. tp rimau tgh tido lak. zzzzz
hai.. ane ank aku...
CAk.. tu pun dia..

Kenduri kt umah Mak L@nG

0
kenduri doa selamat.. telah b'langsung ngan jaya... lauk2 semua masak sndiri siap ade BBQ lg tau.. aku br jer blk keje.. ngan muka yg lotih2 sempat b'gamba ngan my LoVE princes
Suke nyer dia..
same x pose kt'org mcm photostat kan... hi hi
qis ngan kakak angkat dia..qis tup mulut cket.. ntn masuk unggas lak..
amboi.. b'rebut2 nk ngorat ank aku...
My Lang n kak zana org kuat kenduri nie...
 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal