Tuesday, February 15, 2011

Ramai giler orang di Zoo Negara

Posted by Pink Princes at 8:54 PM 0 comments
Cuti panjang yang menbosankan duduk kat umah, nak balik kampung tak ade kampung saya memang beranak kat town dan dibesarkan pun kat town juga... so time free nie anak2 teringin nak pergi melawat kawan2 yang sudah tidak lama pergi merisik khabar mereka di Zoo Negara kat hulu langat...

Memang depa semua exticed sangat2 tp sampai sana satu masalah pulak nak cari parking keta pulak nak parking dalam mahal sangat...untuk Per Entry for Car RM 4.25, Taxi RM 2.10, Bus RM 6.40 and motor RM 1.00 jer. nasib kita orang baik dapat juga parking kat tempat free, tapi kena menapak sikit la.. untung anak2 semua dah pandai jalan klu tak jenuh la nak angkat.

Sampai2 baca harga ticket dulu berapa time dulu2 yang saya ingat RM 15 jer tak tahu la nie berapa.Ushar punyer ushar harga ticket mak ai mahal nyer ticket nak tengok binatang nie.. tapi kan dah sampai x kan tak nak masuk kan... anak2 semua dah teruja nak check-in. Harga ticket untuk Dewasa yang warganegara Malaysia RM 25.00 and kanak2 yang umur 3- 9 tahun RM 9.00. So klu nak mai Zoo Negara nie pandai2 la bajet cket.

Hampir semua binatang ada dalam Zoo nie cuma larat x larat jelah nak ronda2 dalam zoo tu. di sini saya ingin berkongsi tip2 klu plan nak datang cni:

  • Elakan memakai kasut high heel- takut nanti x larat nak walk-in kat dalam tu.
  • Menbawa air masak/ air mineral-sebab cuaca panas nak beli mahal sangat, satu botol kecil RM2.00 klu nk beli 5 botol dah berape?
  • Bagi yang menbawa anak kecil klu boleh elakkan menbawa storller sebab kte x larat nak jalan pusing satu zoo negara tu, mesti nak naik kereta api so klu nak kena lipat pas2 nak buka balik... tapi klu rase x menbebankan diri anda boleh aje bawa.
  • Jaga la pakai baju or tudung 2 lapis atau lebih dari tu.. sebab panas sampai peluh menitik2 kat muka nie..nanti cair pulak make-up anda.
  • Klu rajin masak la sendiri.. masak simple2 pun x pa... sebab makanan dalam tu boleh tahan la mahal nyer.. bagi family yang serdahana macam saya nie memang x mampu la.
So diharapkan tip2 diatas tu boleh menolong anda sewaktu plan nak datang ke Zoo negara nanti... la nie kereta api yang disediakan oleh pihak zoo negara pun kena bayar.. so kena la bawa duit extra cket yer...


walk-in nak masuk dalam.. walaupun panas tapi depa happy




akhir sampai jugak kt pintu masuk zoo

senarai harga ticket

tu dia nak masuk pun...

tengok blue hippo-TV3

nie la dia map zoo tu besar tempat nyer.. x larat nk pusing2


ramai giler orang kt dalam zoo tengok pementasan anjing laut.

Monday, February 14, 2011

Awek seksi di Mini Jeram Kampung Kemensah

Posted by Pink Princes at 2:51 AM 0 comments
Lately cuaca di kuala Lumpur ini tak menentu kejap panas kejap hujan... Tapi bile panas rasa macam nak terjun dalam air sungai jer... so saya sekeluarga jalan2 di otak mencari idea yang memang bajet punyer lak.. harap maklum nak tengah2 bulan kan bajet ceput jer..

Setelah berbincang di meja bulat cabinet , kami sebulat suara telah setuju untuk berendam di Mini Jeram Kampung Kemensah kat Hulu Langat...Tanpa mengambil masa yang lame kami telah selamat sampai ..  sebab memang dekat dengan rumah pun..

Dulu saya pernah mandi kat cni... tempat nyer sempoi jer... tapi best sebab nak check-in tak payah bayar tapi la nie nak kena bayar lak... tapi tak la mahal ane pun.. still under bajet lagi...sebab depa dah buat renovation cekit kt pondok tempat nak lepak.. ade fitting room untuk persalinan.. klu dulu pandai2 la nak hidup nak tukar baju tu.. banyak pakej yang disediakan.. kalau nak bermalam kt citu pun boleh... ade khemah n BBQ

saya plan nak mandi memandangkan time tu ramai lak orang menjadi segan pulak .. dulu berdua.. la nie dah more than so kena jangan barang depa jelah.. Pipi lembik look so seksi pakai panties jer... igat kan dia suke ngan air sungai tu..so En. Hubby saya bawa dia berendam dalam air sungai tu.. x sampai beberapa saat dah nangis...paksa2 dia pun still nangis macam ketakutan maybe air tu sejuk sangat kot , so terpaksa la saya pegang jer dia...

Memandang ke langit nampak cuaca macam nak hujan jer, so kami bergegas siap tukar baju untuk menyelamatkan diri dari terkena serpihan hujan... Jom balik anak2 ari mau hujan...

Klu korang rase mandi kt Mini jeram mai la... rase kehebatan nyer... memang pakej paling murah la nie..

The details for check-in.. klu korang x nmpk Zoom kan la...

Tu pondok nyer.. blh pasang khemah... nmpk x pipi lembik yang seksi tu..


terpaksa En. Hubby bawa dia naik atas.. sebab asyik2 nangis jer..

best x depa lompat dari atas tu...

so klu korang nak mai x tahu jalan col la..

Thursday, February 10, 2011

How are you - Pipi Lembik

Posted by Pink Princes at 10:38 PM 1 comments
Semalaman saya tak dapat tido ngan lena.. sebab anak saya pipi lembik batuk2 non stop and selesema. menagis dia sepanjang malam, Hati ibu ane yang tersentuh bile melihat anak nyer nangis jer.. Saya x tahu pe nk buat nak call minta bantuan line handphone dah kena potong.. ari pun dah lewat sangat... kami berdua jer dalam rumah tu.. saya hanya mampu bagi kata2 semangat jer kat dia supaya dia kuat... time nk subuh baru dia lena... pagi tadi saya nk pergi kerja sempat juga dia panggil saya.. mama...mama... hati saya tersentuh mendengar nyer..

sampai office.. Jasad jer kt office kepala dok piker kan dia.. macam ane lak keadaan dia sekarang... rase macam nak balik jer sekarang...tapi abah saya x ade share kt company nie.. so suka x suka kena la ikut time yang telah d'tetapkan.

Baru saya tahu kenapa hati seorang ibu terlalu sentitif.. kerana kasih dan sayang nyer pada anak x berbelah bagi dan x ternilai harga nyer didunia nie.. so pada anda yang masih ade ibu, sayangi la ibu anda jangan la menyakiti hati mereka... kerana pengorbanan ibu menlahirkan , dan membesar teramat tinggi..pada yang telah pergi sedekah kan meraka Al-Fatihah.. semoga roh ditempatkan orang2 yang beriman.

mama.. doakan satu ari qis akan baju konvo nie jua..

Wednesday, February 9, 2011

Paris Hilton Converts to Islam

Posted by Pink Princes at 5:35 PM 0 comments
Saya baru received email from sister regarding this matter,i not sure berita betul ke tidak sebab berita not came from Miss Paris Hilton. Jadi tunggu Miss Hilton untuk mengesahkan / menafikan khabar angin daripada percaya mereka sebagai interent yang dibanjiri dengan hoax, kesalahan maklumat dan khabar angin.

Ini email yang aku terima:
JEDDAH - Saudi Arabia - Former American socialite, Paris Hilton has converted to Islam, her spokesman, Ian Brinkham, has revealed to CBS news.
"She has been toying with the idea for quite a while now and when she was imprisoned at Century Regional Detention Facility in 2007,  she encountered a few people who had already converted," Mr Brinkham said.
By converting to the Muslim faith, Paris Hilton has decided to shun her old life as a celebrity skank.
Speaking from an Islamic study retreat in Jeddah, she said: "I have now found total peace in my life. Before, I used to be known as an STD-ridden streetwalker , a 'hoe' and a person of loose morals, but now, things have changed. Allah be praised."
Hollywood Jihad
Ms Hilton plans to return to Los Angeles next week to start her own Islamic school in the middle of Beverly Hills .
"Forget Scientology or Kaballah. This is the religion to be in now. I'm not going to be wearing a piece of red string on my wrist or walk around like a robot talking to Xenu. Islam is the new must-have religion. and I'm going to spread the word of the Koran  to everyone," an excited Paris Hilton said.
Paris Hilton also plans to change her name to 'Tahirah' which means 'Pure, chaste' in Arabic. Her Islamic school will open in July and is set to become a popular Hollywood spiritual haunt for many celebrities.

Bile ianya datang…

Posted by Pink Princes at 4:03 AM 0 comments

Aku tak tahu nak control macam perasaan nie.. sememangnyer tengah sedih  bagai nie.. nak nangis x leh.. sebab nanti muka x cantik .. ntn mata bengkak dh comel lak… aku tahan selagi aku rase nak cantik mcm Siti Nurhaliza…
Bile hati kena serang ngan tiba2 Jiwa aku akan jadi  kacau bilau... tapi sebagai orang kuar cket keimanan kena terima ngan hati yang terbuka..
Tapi kadang2 kalah jugak bile iaya dugaan datang lg.. time aku memang da takh kuat macam ultraman or superwomen.. semua ianya datang serentak…
Aku tanyer diri sendiri nape semua nie terjadi kat aku… pe dosa aku nape mesti aku.. bile ku duduk sendiri ku piker sejenak.. ianya memang dah tertulis benda tu datang x cepat ataupun lambat… aku kena rehda walaupun card credit aku ilang tanpa aku menyedari nyer.. sampai org yg baik hati curi kad aku keluar kan wang deposit m’ggunakan card credit aku habis licin duit aku dia kuar kan x pasal2 aku kena bayar balik ane nk korek nie.... aku kena redha bile kenderaan utama yang aku ngan my hubby rosak kt tgh jalan kena over-haul.. aku kena redha bile anak aku terkena air panas kan muka nyer nangis2 non stop . nangis aku tgk kesakitan nyer.. sampai merah2 muka dia, aku kena rehda aku bile selang beberapa hari motor aku rosak ade org x tahu maybe ade masalah tangan gatal letak pasir dalam tangki minyak motor aku.. kopak aku nk m’bayar bil2 semua tu.. last s’kali yg baru nie bile duit aku nk dekat RM 1 ribu hilang dari pandangan aduh.. aku terduduk sekejap what should do Ya Allah begitu berat duggaan mu nie Ya Allah.. aku hampir kalah Ya allah.. aku nangis lg.. sewa umah x bayar lagi nie.. tu b’tambah kuat aku nangis.. silap2 kena halau ngan owner umah tu nanti….
Tp bile tengak muka anak aku yg comel bagi pandangan mata aku la… m’buat aku blh senyuman n gembira cket.. aku gembira because orang aku sayang masih ade disisi aku.. aku x hidup tanpa melihat senyuman dia tu…
senyuman yg paling sweet yang pernah dilemparkan...

Tuesday, February 15, 2011

Ramai giler orang di Zoo Negara

0
Cuti panjang yang menbosankan duduk kat umah, nak balik kampung tak ade kampung saya memang beranak kat town dan dibesarkan pun kat town juga... so time free nie anak2 teringin nak pergi melawat kawan2 yang sudah tidak lama pergi merisik khabar mereka di Zoo Negara kat hulu langat...

Memang depa semua exticed sangat2 tp sampai sana satu masalah pulak nak cari parking keta pulak nak parking dalam mahal sangat...untuk Per Entry for Car RM 4.25, Taxi RM 2.10, Bus RM 6.40 and motor RM 1.00 jer. nasib kita orang baik dapat juga parking kat tempat free, tapi kena menapak sikit la.. untung anak2 semua dah pandai jalan klu tak jenuh la nak angkat.

Sampai2 baca harga ticket dulu berapa time dulu2 yang saya ingat RM 15 jer tak tahu la nie berapa.Ushar punyer ushar harga ticket mak ai mahal nyer ticket nak tengok binatang nie.. tapi kan dah sampai x kan tak nak masuk kan... anak2 semua dah teruja nak check-in. Harga ticket untuk Dewasa yang warganegara Malaysia RM 25.00 and kanak2 yang umur 3- 9 tahun RM 9.00. So klu nak mai Zoo Negara nie pandai2 la bajet cket.

Hampir semua binatang ada dalam Zoo nie cuma larat x larat jelah nak ronda2 dalam zoo tu. di sini saya ingin berkongsi tip2 klu plan nak datang cni:

  • Elakan memakai kasut high heel- takut nanti x larat nak walk-in kat dalam tu.
  • Menbawa air masak/ air mineral-sebab cuaca panas nak beli mahal sangat, satu botol kecil RM2.00 klu nk beli 5 botol dah berape?
  • Bagi yang menbawa anak kecil klu boleh elakkan menbawa storller sebab kte x larat nak jalan pusing satu zoo negara tu, mesti nak naik kereta api so klu nak kena lipat pas2 nak buka balik... tapi klu rase x menbebankan diri anda boleh aje bawa.
  • Jaga la pakai baju or tudung 2 lapis atau lebih dari tu.. sebab panas sampai peluh menitik2 kat muka nie..nanti cair pulak make-up anda.
  • Klu rajin masak la sendiri.. masak simple2 pun x pa... sebab makanan dalam tu boleh tahan la mahal nyer.. bagi family yang serdahana macam saya nie memang x mampu la.
So diharapkan tip2 diatas tu boleh menolong anda sewaktu plan nak datang ke Zoo negara nanti... la nie kereta api yang disediakan oleh pihak zoo negara pun kena bayar.. so kena la bawa duit extra cket yer...


walk-in nak masuk dalam.. walaupun panas tapi depa happy




akhir sampai jugak kt pintu masuk zoo

senarai harga ticket

tu dia nak masuk pun...

tengok blue hippo-TV3

nie la dia map zoo tu besar tempat nyer.. x larat nk pusing2


ramai giler orang kt dalam zoo tengok pementasan anjing laut.

Monday, February 14, 2011

Awek seksi di Mini Jeram Kampung Kemensah

0
Lately cuaca di kuala Lumpur ini tak menentu kejap panas kejap hujan... Tapi bile panas rasa macam nak terjun dalam air sungai jer... so saya sekeluarga jalan2 di otak mencari idea yang memang bajet punyer lak.. harap maklum nak tengah2 bulan kan bajet ceput jer..

Setelah berbincang di meja bulat cabinet , kami sebulat suara telah setuju untuk berendam di Mini Jeram Kampung Kemensah kat Hulu Langat...Tanpa mengambil masa yang lame kami telah selamat sampai ..  sebab memang dekat dengan rumah pun..

Dulu saya pernah mandi kat cni... tempat nyer sempoi jer... tapi best sebab nak check-in tak payah bayar tapi la nie nak kena bayar lak... tapi tak la mahal ane pun.. still under bajet lagi...sebab depa dah buat renovation cekit kt pondok tempat nak lepak.. ade fitting room untuk persalinan.. klu dulu pandai2 la nak hidup nak tukar baju tu.. banyak pakej yang disediakan.. kalau nak bermalam kt citu pun boleh... ade khemah n BBQ

saya plan nak mandi memandangkan time tu ramai lak orang menjadi segan pulak .. dulu berdua.. la nie dah more than so kena jangan barang depa jelah.. Pipi lembik look so seksi pakai panties jer... igat kan dia suke ngan air sungai tu..so En. Hubby saya bawa dia berendam dalam air sungai tu.. x sampai beberapa saat dah nangis...paksa2 dia pun still nangis macam ketakutan maybe air tu sejuk sangat kot , so terpaksa la saya pegang jer dia...

Memandang ke langit nampak cuaca macam nak hujan jer, so kami bergegas siap tukar baju untuk menyelamatkan diri dari terkena serpihan hujan... Jom balik anak2 ari mau hujan...

Klu korang rase mandi kt Mini jeram mai la... rase kehebatan nyer... memang pakej paling murah la nie..

The details for check-in.. klu korang x nmpk Zoom kan la...

Tu pondok nyer.. blh pasang khemah... nmpk x pipi lembik yang seksi tu..


terpaksa En. Hubby bawa dia naik atas.. sebab asyik2 nangis jer..

best x depa lompat dari atas tu...

so klu korang nak mai x tahu jalan col la..

Thursday, February 10, 2011

How are you - Pipi Lembik

1
Semalaman saya tak dapat tido ngan lena.. sebab anak saya pipi lembik batuk2 non stop and selesema. menagis dia sepanjang malam, Hati ibu ane yang tersentuh bile melihat anak nyer nangis jer.. Saya x tahu pe nk buat nak call minta bantuan line handphone dah kena potong.. ari pun dah lewat sangat... kami berdua jer dalam rumah tu.. saya hanya mampu bagi kata2 semangat jer kat dia supaya dia kuat... time nk subuh baru dia lena... pagi tadi saya nk pergi kerja sempat juga dia panggil saya.. mama...mama... hati saya tersentuh mendengar nyer..

sampai office.. Jasad jer kt office kepala dok piker kan dia.. macam ane lak keadaan dia sekarang... rase macam nak balik jer sekarang...tapi abah saya x ade share kt company nie.. so suka x suka kena la ikut time yang telah d'tetapkan.

Baru saya tahu kenapa hati seorang ibu terlalu sentitif.. kerana kasih dan sayang nyer pada anak x berbelah bagi dan x ternilai harga nyer didunia nie.. so pada anda yang masih ade ibu, sayangi la ibu anda jangan la menyakiti hati mereka... kerana pengorbanan ibu menlahirkan , dan membesar teramat tinggi..pada yang telah pergi sedekah kan meraka Al-Fatihah.. semoga roh ditempatkan orang2 yang beriman.

mama.. doakan satu ari qis akan baju konvo nie jua..

Wednesday, February 9, 2011

Paris Hilton Converts to Islam

0
Saya baru received email from sister regarding this matter,i not sure berita betul ke tidak sebab berita not came from Miss Paris Hilton. Jadi tunggu Miss Hilton untuk mengesahkan / menafikan khabar angin daripada percaya mereka sebagai interent yang dibanjiri dengan hoax, kesalahan maklumat dan khabar angin.

Ini email yang aku terima:
JEDDAH - Saudi Arabia - Former American socialite, Paris Hilton has converted to Islam, her spokesman, Ian Brinkham, has revealed to CBS news.
"She has been toying with the idea for quite a while now and when she was imprisoned at Century Regional Detention Facility in 2007,  she encountered a few people who had already converted," Mr Brinkham said.
By converting to the Muslim faith, Paris Hilton has decided to shun her old life as a celebrity skank.
Speaking from an Islamic study retreat in Jeddah, she said: "I have now found total peace in my life. Before, I used to be known as an STD-ridden streetwalker , a 'hoe' and a person of loose morals, but now, things have changed. Allah be praised."
Hollywood Jihad
Ms Hilton plans to return to Los Angeles next week to start her own Islamic school in the middle of Beverly Hills .
"Forget Scientology or Kaballah. This is the religion to be in now. I'm not going to be wearing a piece of red string on my wrist or walk around like a robot talking to Xenu. Islam is the new must-have religion. and I'm going to spread the word of the Koran  to everyone," an excited Paris Hilton said.
Paris Hilton also plans to change her name to 'Tahirah' which means 'Pure, chaste' in Arabic. Her Islamic school will open in July and is set to become a popular Hollywood spiritual haunt for many celebrities.

Bile ianya datang…

0

Aku tak tahu nak control macam perasaan nie.. sememangnyer tengah sedih  bagai nie.. nak nangis x leh.. sebab nanti muka x cantik .. ntn mata bengkak dh comel lak… aku tahan selagi aku rase nak cantik mcm Siti Nurhaliza…
Bile hati kena serang ngan tiba2 Jiwa aku akan jadi  kacau bilau... tapi sebagai orang kuar cket keimanan kena terima ngan hati yang terbuka..
Tapi kadang2 kalah jugak bile iaya dugaan datang lg.. time aku memang da takh kuat macam ultraman or superwomen.. semua ianya datang serentak…
Aku tanyer diri sendiri nape semua nie terjadi kat aku… pe dosa aku nape mesti aku.. bile ku duduk sendiri ku piker sejenak.. ianya memang dah tertulis benda tu datang x cepat ataupun lambat… aku kena rehda walaupun card credit aku ilang tanpa aku menyedari nyer.. sampai org yg baik hati curi kad aku keluar kan wang deposit m’ggunakan card credit aku habis licin duit aku dia kuar kan x pasal2 aku kena bayar balik ane nk korek nie.... aku kena redha bile kenderaan utama yang aku ngan my hubby rosak kt tgh jalan kena over-haul.. aku kena redha bile anak aku terkena air panas kan muka nyer nangis2 non stop . nangis aku tgk kesakitan nyer.. sampai merah2 muka dia, aku kena rehda aku bile selang beberapa hari motor aku rosak ade org x tahu maybe ade masalah tangan gatal letak pasir dalam tangki minyak motor aku.. kopak aku nk m’bayar bil2 semua tu.. last s’kali yg baru nie bile duit aku nk dekat RM 1 ribu hilang dari pandangan aduh.. aku terduduk sekejap what should do Ya Allah begitu berat duggaan mu nie Ya Allah.. aku hampir kalah Ya allah.. aku nangis lg.. sewa umah x bayar lagi nie.. tu b’tambah kuat aku nangis.. silap2 kena halau ngan owner umah tu nanti….
Tp bile tengak muka anak aku yg comel bagi pandangan mata aku la… m’buat aku blh senyuman n gembira cket.. aku gembira because orang aku sayang masih ade disisi aku.. aku x hidup tanpa melihat senyuman dia tu…
senyuman yg paling sweet yang pernah dilemparkan...
 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal