Wednesday, February 9, 2011

Bile ianya datang…

Posted by Pink Princes at 4:03 AM

Aku tak tahu nak control macam perasaan nie.. sememangnyer tengah sedih  bagai nie.. nak nangis x leh.. sebab nanti muka x cantik .. ntn mata bengkak dh comel lak… aku tahan selagi aku rase nak cantik mcm Siti Nurhaliza…
Bile hati kena serang ngan tiba2 Jiwa aku akan jadi  kacau bilau... tapi sebagai orang kuar cket keimanan kena terima ngan hati yang terbuka..
Tapi kadang2 kalah jugak bile iaya dugaan datang lg.. time aku memang da takh kuat macam ultraman or superwomen.. semua ianya datang serentak…
Aku tanyer diri sendiri nape semua nie terjadi kat aku… pe dosa aku nape mesti aku.. bile ku duduk sendiri ku piker sejenak.. ianya memang dah tertulis benda tu datang x cepat ataupun lambat… aku kena rehda walaupun card credit aku ilang tanpa aku menyedari nyer.. sampai org yg baik hati curi kad aku keluar kan wang deposit m’ggunakan card credit aku habis licin duit aku dia kuar kan x pasal2 aku kena bayar balik ane nk korek nie.... aku kena redha bile kenderaan utama yang aku ngan my hubby rosak kt tgh jalan kena over-haul.. aku kena redha bile anak aku terkena air panas kan muka nyer nangis2 non stop . nangis aku tgk kesakitan nyer.. sampai merah2 muka dia, aku kena rehda aku bile selang beberapa hari motor aku rosak ade org x tahu maybe ade masalah tangan gatal letak pasir dalam tangki minyak motor aku.. kopak aku nk m’bayar bil2 semua tu.. last s’kali yg baru nie bile duit aku nk dekat RM 1 ribu hilang dari pandangan aduh.. aku terduduk sekejap what should do Ya Allah begitu berat duggaan mu nie Ya Allah.. aku hampir kalah Ya allah.. aku nangis lg.. sewa umah x bayar lagi nie.. tu b’tambah kuat aku nangis.. silap2 kena halau ngan owner umah tu nanti….
Tp bile tengak muka anak aku yg comel bagi pandangan mata aku la… m’buat aku blh senyuman n gembira cket.. aku gembira because orang aku sayang masih ade disisi aku.. aku x hidup tanpa melihat senyuman dia tu…
senyuman yg paling sweet yang pernah dilemparkan...

0 comments on "Bile ianya datang…"

Post a Comment

Wednesday, February 9, 2011

Bile ianya datang…


Aku tak tahu nak control macam perasaan nie.. sememangnyer tengah sedih  bagai nie.. nak nangis x leh.. sebab nanti muka x cantik .. ntn mata bengkak dh comel lak… aku tahan selagi aku rase nak cantik mcm Siti Nurhaliza…
Bile hati kena serang ngan tiba2 Jiwa aku akan jadi  kacau bilau... tapi sebagai orang kuar cket keimanan kena terima ngan hati yang terbuka..
Tapi kadang2 kalah jugak bile iaya dugaan datang lg.. time aku memang da takh kuat macam ultraman or superwomen.. semua ianya datang serentak…
Aku tanyer diri sendiri nape semua nie terjadi kat aku… pe dosa aku nape mesti aku.. bile ku duduk sendiri ku piker sejenak.. ianya memang dah tertulis benda tu datang x cepat ataupun lambat… aku kena rehda walaupun card credit aku ilang tanpa aku menyedari nyer.. sampai org yg baik hati curi kad aku keluar kan wang deposit m’ggunakan card credit aku habis licin duit aku dia kuar kan x pasal2 aku kena bayar balik ane nk korek nie.... aku kena redha bile kenderaan utama yang aku ngan my hubby rosak kt tgh jalan kena over-haul.. aku kena redha bile anak aku terkena air panas kan muka nyer nangis2 non stop . nangis aku tgk kesakitan nyer.. sampai merah2 muka dia, aku kena rehda aku bile selang beberapa hari motor aku rosak ade org x tahu maybe ade masalah tangan gatal letak pasir dalam tangki minyak motor aku.. kopak aku nk m’bayar bil2 semua tu.. last s’kali yg baru nie bile duit aku nk dekat RM 1 ribu hilang dari pandangan aduh.. aku terduduk sekejap what should do Ya Allah begitu berat duggaan mu nie Ya Allah.. aku hampir kalah Ya allah.. aku nangis lg.. sewa umah x bayar lagi nie.. tu b’tambah kuat aku nangis.. silap2 kena halau ngan owner umah tu nanti….
Tp bile tengak muka anak aku yg comel bagi pandangan mata aku la… m’buat aku blh senyuman n gembira cket.. aku gembira because orang aku sayang masih ade disisi aku.. aku x hidup tanpa melihat senyuman dia tu…
senyuman yg paling sweet yang pernah dilemparkan...

0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal