Tuesday, February 15, 2011

Ramai giler orang di Zoo Negara

Posted by Pink Princes at 8:54 PM
Cuti panjang yang menbosankan duduk kat umah, nak balik kampung tak ade kampung saya memang beranak kat town dan dibesarkan pun kat town juga... so time free nie anak2 teringin nak pergi melawat kawan2 yang sudah tidak lama pergi merisik khabar mereka di Zoo Negara kat hulu langat...

Memang depa semua exticed sangat2 tp sampai sana satu masalah pulak nak cari parking keta pulak nak parking dalam mahal sangat...untuk Per Entry for Car RM 4.25, Taxi RM 2.10, Bus RM 6.40 and motor RM 1.00 jer. nasib kita orang baik dapat juga parking kat tempat free, tapi kena menapak sikit la.. untung anak2 semua dah pandai jalan klu tak jenuh la nak angkat.

Sampai2 baca harga ticket dulu berapa time dulu2 yang saya ingat RM 15 jer tak tahu la nie berapa.Ushar punyer ushar harga ticket mak ai mahal nyer ticket nak tengok binatang nie.. tapi kan dah sampai x kan tak nak masuk kan... anak2 semua dah teruja nak check-in. Harga ticket untuk Dewasa yang warganegara Malaysia RM 25.00 and kanak2 yang umur 3- 9 tahun RM 9.00. So klu nak mai Zoo Negara nie pandai2 la bajet cket.

Hampir semua binatang ada dalam Zoo nie cuma larat x larat jelah nak ronda2 dalam zoo tu. di sini saya ingin berkongsi tip2 klu plan nak datang cni:

  • Elakan memakai kasut high heel- takut nanti x larat nak walk-in kat dalam tu.
  • Menbawa air masak/ air mineral-sebab cuaca panas nak beli mahal sangat, satu botol kecil RM2.00 klu nk beli 5 botol dah berape?
  • Bagi yang menbawa anak kecil klu boleh elakkan menbawa storller sebab kte x larat nak jalan pusing satu zoo negara tu, mesti nak naik kereta api so klu nak kena lipat pas2 nak buka balik... tapi klu rase x menbebankan diri anda boleh aje bawa.
  • Jaga la pakai baju or tudung 2 lapis atau lebih dari tu.. sebab panas sampai peluh menitik2 kat muka nie..nanti cair pulak make-up anda.
  • Klu rajin masak la sendiri.. masak simple2 pun x pa... sebab makanan dalam tu boleh tahan la mahal nyer.. bagi family yang serdahana macam saya nie memang x mampu la.
So diharapkan tip2 diatas tu boleh menolong anda sewaktu plan nak datang ke Zoo negara nanti... la nie kereta api yang disediakan oleh pihak zoo negara pun kena bayar.. so kena la bawa duit extra cket yer...


walk-in nak masuk dalam.. walaupun panas tapi depa happy




akhir sampai jugak kt pintu masuk zoo

senarai harga ticket

tu dia nak masuk pun...

tengok blue hippo-TV3

nie la dia map zoo tu besar tempat nyer.. x larat nk pusing2


ramai giler orang kt dalam zoo tengok pementasan anjing laut.

0 comments on "Ramai giler orang di Zoo Negara"

Post a Comment

Tuesday, February 15, 2011

Ramai giler orang di Zoo Negara

Cuti panjang yang menbosankan duduk kat umah, nak balik kampung tak ade kampung saya memang beranak kat town dan dibesarkan pun kat town juga... so time free nie anak2 teringin nak pergi melawat kawan2 yang sudah tidak lama pergi merisik khabar mereka di Zoo Negara kat hulu langat...

Memang depa semua exticed sangat2 tp sampai sana satu masalah pulak nak cari parking keta pulak nak parking dalam mahal sangat...untuk Per Entry for Car RM 4.25, Taxi RM 2.10, Bus RM 6.40 and motor RM 1.00 jer. nasib kita orang baik dapat juga parking kat tempat free, tapi kena menapak sikit la.. untung anak2 semua dah pandai jalan klu tak jenuh la nak angkat.

Sampai2 baca harga ticket dulu berapa time dulu2 yang saya ingat RM 15 jer tak tahu la nie berapa.Ushar punyer ushar harga ticket mak ai mahal nyer ticket nak tengok binatang nie.. tapi kan dah sampai x kan tak nak masuk kan... anak2 semua dah teruja nak check-in. Harga ticket untuk Dewasa yang warganegara Malaysia RM 25.00 and kanak2 yang umur 3- 9 tahun RM 9.00. So klu nak mai Zoo Negara nie pandai2 la bajet cket.

Hampir semua binatang ada dalam Zoo nie cuma larat x larat jelah nak ronda2 dalam zoo tu. di sini saya ingin berkongsi tip2 klu plan nak datang cni:

  • Elakan memakai kasut high heel- takut nanti x larat nak walk-in kat dalam tu.
  • Menbawa air masak/ air mineral-sebab cuaca panas nak beli mahal sangat, satu botol kecil RM2.00 klu nk beli 5 botol dah berape?
  • Bagi yang menbawa anak kecil klu boleh elakkan menbawa storller sebab kte x larat nak jalan pusing satu zoo negara tu, mesti nak naik kereta api so klu nak kena lipat pas2 nak buka balik... tapi klu rase x menbebankan diri anda boleh aje bawa.
  • Jaga la pakai baju or tudung 2 lapis atau lebih dari tu.. sebab panas sampai peluh menitik2 kat muka nie..nanti cair pulak make-up anda.
  • Klu rajin masak la sendiri.. masak simple2 pun x pa... sebab makanan dalam tu boleh tahan la mahal nyer.. bagi family yang serdahana macam saya nie memang x mampu la.
So diharapkan tip2 diatas tu boleh menolong anda sewaktu plan nak datang ke Zoo negara nanti... la nie kereta api yang disediakan oleh pihak zoo negara pun kena bayar.. so kena la bawa duit extra cket yer...


walk-in nak masuk dalam.. walaupun panas tapi depa happy




akhir sampai jugak kt pintu masuk zoo

senarai harga ticket

tu dia nak masuk pun...

tengok blue hippo-TV3

nie la dia map zoo tu besar tempat nyer.. x larat nk pusing2


ramai giler orang kt dalam zoo tengok pementasan anjing laut.

0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal