Monday, September 19, 2011

Raya merdeka 2011..

Posted by Pink Princes at 12:08 AM 0 comments




Hari raya ke-3 baru dpt b'gambar bersama.. bz la sgt konon2 nyer
 Raya tahun ade sedikit + banyak meriah cket dari tahun lepas, sebab ape saya cakap meriah sebab mak mertua dah boleh  jalan and masak rendang + kuah kacang  walaupun simple tapi sedap… and yang lagi meraih semua dapat beraya sekali… bermaaf-maafan ditengah hari raya…  bersama2 ngan carpet baru, langsir baru, bekas kuih baru, tahun jugak tertiba hormone kerajinan tu terlebey 2 nak buat kuih raya 4 jenis raya      jugak la dapat di bakar walaupun ade jugak terentung tu kan… yang kena pimpin oleh suami saya… yang sentiasa ringan tulang menbantu  sampai ke subuh  tu....ngantuk mate nie tapi tahan jer.. nak raya punyer pasal…

Tak jalan2 pergi ane2 pun dok umah jer tunggu orang mai raya… raya ketiga baru pergi kubur and pergi raya umah saudara… nak balik kampong (kampong ke padahal kt Shah Alam jer)  pun tak sape kt umah sebab mak n adik pergi sabah… adik laki  nak nikah time raye tu so buat sekali la…next month baru buat umah laki… tu yang untung kahwin dekat orang dekat2 nie… tak payah penat nak pack baju + nak drive berjam2+ duit tol beratus2 + nak isi minyak bergelen + penat and letih nyer lagi kan… cepat, mudah dan senang tu special nyer  kahwin dekat orang yang dekat2 nie.

      
muka suci siap2 nak pergi ke kubur


with my mother- law

Thursday, September 8, 2011

Terima kasih daun keladi….

Posted by Pink Princes at 2:54 AM 0 comments
Untung nyer Pipi lembik.. rezeki melimpah ruah since she born…Tahun nie hampir la tapi tak berape nak hampir la sgt… hampir sepuluh pasang baju raya… saya beli 1 pasang baju gaun and 2 pasang kasut jer… yang lain semua d’sponsor oleh mak su, pak su, mummy sarah, pak cik dia…  tapi yang paling banyak sponsor mummy sarah la… Saya and suami sebagai wakil pipi lembik nak ucapkan Terima Kasih sangat2 kepada semua kerana memeriahkan lagi raya tahun nie.. Semoga Allah sahaja yang dapat menbalas budi baik kalian semua..

Kasut Raya 4 pasang... 2 pasang Mummy Sarah yang belikan. 




Baju Kurung 2 pasang jer   


tapi baju jalan sampai 7 pasang tu.. semua d'sponsor.. hai muka mcm tak cukup jer





Jom kete tgk ape yang depa beli untuk pipi lembik…

Monday, September 5, 2011

Dah Besar anak Mama.

Posted by Pink Princes at 7:35 PM 0 comments

24.8.2011 genap la umur anak saya 2 tahun rase macam sekejap jer masa berlalu… kalau time tido tengok dia rase macam dah besar anak mama nie lagi beberapa tahun dah nak sekolah tadika…(teremo pulak)

Kebetulan bulan and minggu hari jadi pipi lembik jatuh sama dengan my mother-in-law… so kami sekeluarga celebrate sekali… so sama2 la potong cake ngan Tok dia…Semua orang ade time tu, tak masak ape2 pun kitaorang  beli makanan Fast food jer.. tu yang cepat dan senang tu di dapati di Malaysia nie…yang di sponsor oleh mummy sarah. 

Nie cake nampak macam sedap... bak mai sepotong tengok rase..

pipi lembik dah tak sabar2 dah nak potong tapi sebelum tu baca doa dulu...

Pipi lembik ngan Tok Kesayangan dia sama2 potong cake..
Abah and Pipi lembik.. tengok tu dah besarkan anak mama

Minggu sama gak pipi lembik celebrate kali ke-2 kat umah Mak Wan dia pulak kt Shah Alam… so saya prefer nak buat pulut kuning jer.. sebab mak wan dia tak makan cake kan.. tapi adik saya still nak beli cake sebagai tanda simbolik kate dia la… time tu semua kekenyangan sebab semua orang baru lepas buka pose... so yang teruja pipi lembik jelah.. tapi sebagai seorang mama yang penyayang still dok kt dia.. ialah nak pantau takut2 tak sempat nak potong cake tu dah hilang separuh...

Pipi lembik dah tak sabar nak hancur kan cake tu..
time tiup lilin
Saya bersyukur sangat2 kerana Allah mengurniakan anak yang semakin hari semakin comel dan bijak…

Monday, September 19, 2011

Raya merdeka 2011..

0




Hari raya ke-3 baru dpt b'gambar bersama.. bz la sgt konon2 nyer
 Raya tahun ade sedikit + banyak meriah cket dari tahun lepas, sebab ape saya cakap meriah sebab mak mertua dah boleh  jalan and masak rendang + kuah kacang  walaupun simple tapi sedap… and yang lagi meraih semua dapat beraya sekali… bermaaf-maafan ditengah hari raya…  bersama2 ngan carpet baru, langsir baru, bekas kuih baru, tahun jugak tertiba hormone kerajinan tu terlebey 2 nak buat kuih raya 4 jenis raya      jugak la dapat di bakar walaupun ade jugak terentung tu kan… yang kena pimpin oleh suami saya… yang sentiasa ringan tulang menbantu  sampai ke subuh  tu....ngantuk mate nie tapi tahan jer.. nak raya punyer pasal…

Tak jalan2 pergi ane2 pun dok umah jer tunggu orang mai raya… raya ketiga baru pergi kubur and pergi raya umah saudara… nak balik kampong (kampong ke padahal kt Shah Alam jer)  pun tak sape kt umah sebab mak n adik pergi sabah… adik laki  nak nikah time raye tu so buat sekali la…next month baru buat umah laki… tu yang untung kahwin dekat orang dekat2 nie… tak payah penat nak pack baju + nak drive berjam2+ duit tol beratus2 + nak isi minyak bergelen + penat and letih nyer lagi kan… cepat, mudah dan senang tu special nyer  kahwin dekat orang yang dekat2 nie.

      
muka suci siap2 nak pergi ke kubur


with my mother- law

Thursday, September 8, 2011

Terima kasih daun keladi….

0
Untung nyer Pipi lembik.. rezeki melimpah ruah since she born…Tahun nie hampir la tapi tak berape nak hampir la sgt… hampir sepuluh pasang baju raya… saya beli 1 pasang baju gaun and 2 pasang kasut jer… yang lain semua d’sponsor oleh mak su, pak su, mummy sarah, pak cik dia…  tapi yang paling banyak sponsor mummy sarah la… Saya and suami sebagai wakil pipi lembik nak ucapkan Terima Kasih sangat2 kepada semua kerana memeriahkan lagi raya tahun nie.. Semoga Allah sahaja yang dapat menbalas budi baik kalian semua..

Kasut Raya 4 pasang... 2 pasang Mummy Sarah yang belikan. 




Baju Kurung 2 pasang jer   


tapi baju jalan sampai 7 pasang tu.. semua d'sponsor.. hai muka mcm tak cukup jer





Jom kete tgk ape yang depa beli untuk pipi lembik…

Monday, September 5, 2011

Dah Besar anak Mama.

0

24.8.2011 genap la umur anak saya 2 tahun rase macam sekejap jer masa berlalu… kalau time tido tengok dia rase macam dah besar anak mama nie lagi beberapa tahun dah nak sekolah tadika…(teremo pulak)

Kebetulan bulan and minggu hari jadi pipi lembik jatuh sama dengan my mother-in-law… so kami sekeluarga celebrate sekali… so sama2 la potong cake ngan Tok dia…Semua orang ade time tu, tak masak ape2 pun kitaorang  beli makanan Fast food jer.. tu yang cepat dan senang tu di dapati di Malaysia nie…yang di sponsor oleh mummy sarah. 

Nie cake nampak macam sedap... bak mai sepotong tengok rase..

pipi lembik dah tak sabar2 dah nak potong tapi sebelum tu baca doa dulu...

Pipi lembik ngan Tok Kesayangan dia sama2 potong cake..
Abah and Pipi lembik.. tengok tu dah besarkan anak mama

Minggu sama gak pipi lembik celebrate kali ke-2 kat umah Mak Wan dia pulak kt Shah Alam… so saya prefer nak buat pulut kuning jer.. sebab mak wan dia tak makan cake kan.. tapi adik saya still nak beli cake sebagai tanda simbolik kate dia la… time tu semua kekenyangan sebab semua orang baru lepas buka pose... so yang teruja pipi lembik jelah.. tapi sebagai seorang mama yang penyayang still dok kt dia.. ialah nak pantau takut2 tak sempat nak potong cake tu dah hilang separuh...

Pipi lembik dah tak sabar nak hancur kan cake tu..
time tiup lilin
Saya bersyukur sangat2 kerana Allah mengurniakan anak yang semakin hari semakin comel dan bijak…
 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal