Sunday, January 30, 2011

Welcome to Tenji 2 at Bandar Puteri Puchong

Posted by Pink Princes at 9:41 PM 3 comments
Last Week.. Kitaorang dpt makan besar lagi di Tenji 2 sempena Chiness new year.. ... nie frist time saya makan Sushi yang sedap sangat kt malaysia nie.. so ringan2 kan kaki tekan minyak kereta tu mai kt Tenji 2 nie...memang x tipu memang sedap semua makanan nyer.. harga nyer emm.. amat berbaloi2 klu yang baru dpt gaji la.. klu blom dpt gaji tunggu org yg belanja jer... ramai yang pg.. 2 department yang join.. tu pun dah penuh...tp tu bukan alasan kami semua x dpt masuk kerana tempat Tenji2 memang besar n luas.

Tempat makan Tenji2, ade 2 jenis.. klu nk pilih duduk mcm org ala2 jepun ade.. klu nk duduk atas kerusi pun ade.. ikat keselesaan masing2.. ade 3 tingkat so kitaorg telah diletak kan tingkat 2.. memang besar tempat nyer.. klu x biasa blh sesat kt dlm tu...

makanan x semua mentah bagai.. ade masak gak.. klu nk mkn ala2 sembot pun ade... desert nyer pun nk menyelerakan saya.. dtg2 trs pilih desert.. takut habis kan... orang tamak kata kan... So untuk air lak kitaorang dia bagi 2 kupon untuk tebus dan minum.. so saya prefer air kelapa yang comel... yang x pernah saya lihat before nie....

Group sy start makan dari kul 12 lbh sampai la ke 2 lbh... makan sampai lebam... :) pe yang  penting semua happy dpt makan free...

nie kt main door nyer.. mcm penyambut tetamu kan...
nie la dia makanan nyer semua nampak fresh from ladang...

banyak sgt makanan2 yg pelik.. tu yg  t'kejust tu..

nie kupon tu tukar air tu...

kan saya dah kate semua makan kt Tenji2 sedap abes licin depa semua makan... yg kt tengah2 tu tmp stimbot..

ade mcm kt kt Tokyo, Jepun x...

Bye2 kitaorg dh blk...



Tuesday, January 25, 2011

Chinese New Year @ xīnnián kuàilè..

Posted by Pink Princes at 7:54 PM 0 comments
Tinggal beberapa hari lagi Rakyat Malaysia berbangsa Cina akan menyambut Tahun Baru Cina, tahun nie tahun Arnab @ Rabbit  .  .
  
Tahun Baru Cina merupakan perayaan terpenting orang Cina bagi menyambut tahun baru dalam kalendar qamari Cina. Kalendar qamari Cina terbahagi kepada kitaran 12 tahun dan dinamakan sempena nama haiwan.

Tahun Baru Cina melambangkan permulaan, titik permulaan dalam nasib dan kehidupan. Sebelum hari tahun baru bermula, sanak saudara yang jauh akan kembali berkumpul. Rumah akan dicuci dan segala hutang-piutang dikutip atau dibayar agar mereka tidak sentiasa dikelilingi hutang sepanjang tahun yang baru. Mercun dibakar pada tengah malam bagi menandakan bermulanya tahun baru dan bagi menghalau puaka dan nasib malang. Rumah-rumah dihiasi dengan buah limau sebagai simbol murah rezeki, bunga dan pokok limau.
Tahun Baru Cina diraikan dengan jamuan yee sang dan kuih bakul. Kaum keluarga akan makan besar dengan masakan tradisi seperti daging itik, daging salai, sosej, kuih pulut, dan limau mandarin. Golongan muda pula akan melawat golongan tua dan menerima wang ang pau dalam sampul merah bagi melambangkan nasib baik, yang diberikan oleh orang yang berkeluarga kepada mereka yang masih belum kahwin. Perarakan tarian naga atau singa akan diadakan, dengan kereta berhias yang diiringi bunyi gendang. Lima belas hari selepas perayaan Tahun Baru Cina, perayaan Tahun Baru Cina ditamatkan dengan perayaan Chap Goh Mei.
Tahun Baru Cina bukan sahaja diraikan oleh kaum Cina di merata dunia, malah turut dirayakan oleh bangsa Korea, Vietnam, Mongol dan Miao (Hmong China) yang dipengaruhi oleh China dari segi kebudayaan dan keagamaan, maka turut memakai kalendar qamari Cina.  (Petikan saya ambik dari: http://ms.wikipedia.org/wiki/Tahun_Baru_Cina- baca kt for more details yer)

Tiba2 saya teringat ketika time muda2 dulu along time ago.. ketika my Ex-company every year akan undang naga mai kt opis buat tarian dragon... naga tu akan pergi naik ke setiap level menbuat n menunjukkan aksi tarian nyer... gendang nyer x pyah nak ceti la memang kuat sgt2.. tp semua tu ada makna nyer yang tersendiri. Tapi kebanykan nyer budak2 sekolah la yang buat tarian tu.. so  tarian naga nie sentiasa ada pelapis nyer... untuk generasi yang akan datang.

kat cni saya akan kongsi a few words mandarin languange yg sesuai kita gunakan time mengunjung ke rumah kawan2 yagn berbangsa cina and same time bile terdengar mereka cakap bhasa mandarin x ade kte jd blur jer.. 
Shushu – pak cik, Gongxi – tahniah, Gongxi facai – semoga dimurahkan rezeki, Hongbao – ang pau
Xinnian kuaile – Selamat Tahun Baru, , Qinqi – saudara mara, Bainian – mengunjung pada tahun baru cina, Gan – limau mandarin, Niangao – kuih bakul,  Gaobing – kuih-muih n biskut

Show time.. so semua staff dok lepak kt luar untuk tgk secara dekat..
Beri tanda hormat...
banyak nyer limau..
mula kan aksi nyer...

naga dok tgh makan Gan (Limau)

sekor naga dh penat...

hu hu.. uol knl sape tu..







Monday, January 24, 2011

Beriadah di Taman Tasik Titiwangsa

Posted by Pink Princes at 12:46 AM 0 comments


Hujung minggu memang amat di nantikan oleh anak saya Si Pipi Lembik... ialah dh 6 hari terkurung dalam umah.. harap maklum duk umah 4 tingkat... so terbabas cket pergerakan dia.. En. Hubby pagi2 lagi dh kejust ajak g kuar peluh kan Taman tasik titiwangsa..

Saya pun memang suka pg sana sbb mcm2 akbiviti kte blh buat... parking x byr bayar, dekat ngan umah, x jem, x ade tol... kawasan pun luas.. byk pilihan permainan.. utuk dewasa sampai la kanak2..

wekend diaorang ade buat senaman aerobik.. Fuh memang best and happenig la time tu... ramai giler org join.. dari org Mak cik smp la anak2 remaja...

Pas anak saya puas main permainan yang ade titiwangsa tu.. tiba2.... anak saudara saya merenggek nk naik kuda... saya pun x tahu sama ada kuda tu blh naik ke x? just pg ushar tgk dulu bagi dia puas hati... rupa2 nyer boleh naik hanya bayar RM 1 jer.. untuk 1 pusingan jadi la tu... untuk pipi lembik saya bawa dia naik kereta kuda jer.. hanya RM 1.50 untuk dewasa dan kanak-kanak RM0.50 jer.. klu nk sewa x mampu la kan.. best juga terasa mcm jadi tuan Puteri lak yang beranak satu.. hu hu hu...sempat jugak kami ber interview pak cik yang bawa kami tu.. kami kepochi tanyer kuda nie jantan ke betina.. kata nye dulu kuda nie jantan tapi depa dah buang anu nyer.. klu betina dia orang bagi injection supaya x mengandung..  ... tujuan nyer supaya kuda2 tu ade nafsu... so klu nk buat pe2 pun..kuda tu buat bodoh jer...depa latih untuk aktiviti2 sport jer...

hampir half day kami lepak kt citu... lg pun kt citu mcm2 ade... klu nk lepak2 pun blh bcoz byk kerusi disediakan... nak pinic pun blh..n byk la akbiviti2 yg blh buat..







 Zon ber kuda lak...







.

Thursday, January 20, 2011

Seharian bersama Si tudung Kelabu asap....

Posted by Pink Princes at 10:00 PM 0 comments
Tatkala tenghari menampak kan diri...

Sape org y d'maksudkan nyer tu.. saya.. saya la org nyer tu... saya la pelakon yg anda cari..., pentas nie akan ku gegar kan.. tu semua dialog artis2 pilih kasih.. Boss nyer Rosyam Noor yang t'kenal ngan dialog nyer"anda bukan pelakon yang sy cari"
 tp nie bukan lakonan @ rekaan semata2.. nie betul2 meraka telah selamat di nikahkan atas kasih n sayang  antara mereka... walaupun dh b'usia emas tapi tu bukan penghalang utuk b'putik kasih.. nk buat dlm hati tu ade taman yer... klu dh jodoh tu kemana... cume lmbt @ cepat jelah beza nyer..

Mak cik nie jiran saya... frist time bile dpt Kad undangan tu mcm x percaya jelah makcik nk nikah... sbb pe x percaya.. sbb siap ade kad lg tu... time majlis tu memang meriah .. yang b'tema hitam putih, berzanji n life band pun ade... so sape2 nk tunjuk bakat yang t'pendam blh la... lauk pauk ala2 kampung.. memang sedap masak gotong royong.. saya sampai pun agak lewat cket... tp sempat gak interview.. brp kali lafaz... tp ngan segan silu sepatuh nyer 1 kali jer.. tp x tahu mcm blh smp 3 kali..esk nyer depa buat kenduri umah laki lak.. ouch.. t'kejust saya ingat kan buat sempoi2 jer.. tp memang ikut prosedur btol nie.. siap ade wang hantaran, mlm berinai... klas gitu ...

Tp pe2 pun saya doakan semoga Mak Nah bahagia ngan pasangan nyer hingga ke akhir hayat. Amin.

Nie Pengatin nyer.. tgk tu merah inai di jejari ku... hai sorang jer ke...

ops dh booking dh x leh nk ngorat lagi.. nie pasangan bahagia tu...

saya mengambil kesempatan d'dlm kesempitan utk b'gambar ngan pasangan yg nmpk mcm malu2 gitu
Muka qis b4 g majlis.. nmpk mcm x puas atu jer.. tu gelang kt tgn smp atas atas dia tarik nmpk mcm fesyen cket..

nie la muka pas g kenduri .. abes reben rambut dh hura-hara.. tu dia pki sendiri tu..

Mari Berzanji bersama2





Tatkala malam menjelma... bermula akbiti2 suap menyuap...

Kami sekeluarga buat2 busy ngan m'yambut besday party ank saudara saya... memang sempoi tp happening
hanya open for family jer.. orang luar memang x d'benarkan join... harap maklum klu ade jiran2 yg ushar tu memang x leh nk join.. sbb cake limited jer.. takut x cukup...

My princess time tu dia nk sibuk2 kan diri ngan p'mainan lego nyer.. puas panggil join x mau gak.. join sat jer pas2 continue main logo blk.. selalu dia aktif jer ngan aktibiti2 menhura-hara keadaan....

x pe la Qis buat pe yg patuh.. asalkan ang x nangis.. n bikin orang lain panas...
CAke yg nmpk sedap.. tp memang sedap pun..

Askar2 sabar menanti2 ngan penuh lapar..


suap 1

Suap 2

Bz ngan logo nyer.. sampai t'paksa masuk bilik nk suap kan utk dia..
wat2 muka terkejuzt la tu...

Tuesday, January 18, 2011

ReZeki mLm Jumaat

Posted by Pink Princes at 9:55 PM 0 comments
Kte org rezeki jgn d'tolak mu$uh jgn pg cari.. sO sy dpt undangan mkn FREE... sy ulang s'kali mkn Free yer.. mcm x pernah makan free lak sy nie... tp memang x pernah pun dlm thn nie...
so a few my frenz dh plan nk mkn steak kt medan selera AU2 Taman Desa Keramat.. name Restoran tu Fiske Sate Ria.. dh Bosan mkn nasi s'kali2 tukar selera tekak mat salleh lak ..

pg2 lg d'org nk bg menu suruh order.. so mlm karang dtg trs ngap jer.. x payah nk tgg Q ramai gak yg join venture around 30 org gak..

sampi2 jer tgk tmpt dia Wah.. tu jer blh ckp... ramai nyer org patuh la d'org suruh order awal2.. mostly ramai melayu yg mkn tmp tu.. cume group k'org jer yg 1 malaysia.. tmpt  mkn kte blh pilih nk mkn in-door or out-Door .. selesa semua kelengkapan ade..harga mkn pun b'baloi2.. klu x mkn steak, blh order makanan ln mcm sate, set order nasi+ lauk, desert pun ade tau.. yg paling best dr mula sy lepak kt ctu smp la nk blk pasang lagu Maher Zain.. i like.. enjoy the dinner..

Tmpt best, mkn dia pun best.. rugi klu x dtg .. tau... :) anda buat anda dpt..

time still kt opis lg.. blh order dl.. for special person jelah...confused2 ane satu nk order nie..

korang nmpk x pe saya nmpk..
aa.. nie tmp yg nmpk td... kt cni tmp kt org nk serang...
s'blom tgg makanan smp post dl muka b4 mkn 1 malaysia



 Jeng... Jeng.. makanan dh smp pe akan t'jadi....









Teruja mcm d'buat2
tu dia dh mai.. makanan saya steak daging
muka dh kenyang.. t'pks pakai speck nk besar kan mate.. nk zzzzzz nie..

Thursday, January 13, 2011

Fashion 2010

Posted by Pink Princes at 9:05 PM 0 comments
Last year udah pun b'lalu.. t;rase sayu.. jer tp sonok klu ade ank perempuan nie.. mcm2 n b'jenis2 pakai yg ade jual kt luar tu.. tp baju bdk2 nie harga nyer sgt la mahal.. kalah baju org dewasa.. pas2 leh pki b'thn2 jer pas simpan la utk adek nyer lak.. klu adek perempuan klu adek nyer laki sape nk jawab.. jawab kena bli baru lg la tu..

kt cni sy nk kongsi fashion spjg thn 2010 yg b'jaya sarung kt bdn ank saya.. simple tp harga nyer x sesimple baju nyer.. mcm2 paten, jenis and color.. klu kira2 blk semua bj nyer mau dekat ribu jugak la..blom campur kasut nyer lg.. kasut jenis sat2 dh kecik..

bg sy x hal la.. yg penting pe yg sy lakukan ats satu perasaan iaitu mama sgt2 la syg Balqis .. kuar ribu2 pun x pe asalkan dia cihat dan m'besar ngan penuh kasih syg..

Fahsion bunga2 yg agak simple.. sesuai utk semua majlis..
fahsion utk musim panas
wrn2 yg agak terang tp comel.. supaya sng nk kesan bile ilang ..
baju kurung b'manik.. m'batask p'gerakan supaya nmpk sopan bile salam ngan org
fashion hip hop..handphone mesti ade kan tgg tu.. bajet ade in-coming col msk la tu..
fahsion 2011.. qis ngan speck mate.. duk sama2 ngan mak tok nyer..

Sunday, January 30, 2011

Welcome to Tenji 2 at Bandar Puteri Puchong

3
Last Week.. Kitaorang dpt makan besar lagi di Tenji 2 sempena Chiness new year.. ... nie frist time saya makan Sushi yang sedap sangat kt malaysia nie.. so ringan2 kan kaki tekan minyak kereta tu mai kt Tenji 2 nie...memang x tipu memang sedap semua makanan nyer.. harga nyer emm.. amat berbaloi2 klu yang baru dpt gaji la.. klu blom dpt gaji tunggu org yg belanja jer... ramai yang pg.. 2 department yang join.. tu pun dah penuh...tp tu bukan alasan kami semua x dpt masuk kerana tempat Tenji2 memang besar n luas.

Tempat makan Tenji2, ade 2 jenis.. klu nk pilih duduk mcm org ala2 jepun ade.. klu nk duduk atas kerusi pun ade.. ikat keselesaan masing2.. ade 3 tingkat so kitaorg telah diletak kan tingkat 2.. memang besar tempat nyer.. klu x biasa blh sesat kt dlm tu...

makanan x semua mentah bagai.. ade masak gak.. klu nk mkn ala2 sembot pun ade... desert nyer pun nk menyelerakan saya.. dtg2 trs pilih desert.. takut habis kan... orang tamak kata kan... So untuk air lak kitaorang dia bagi 2 kupon untuk tebus dan minum.. so saya prefer air kelapa yang comel... yang x pernah saya lihat before nie....

Group sy start makan dari kul 12 lbh sampai la ke 2 lbh... makan sampai lebam... :) pe yang  penting semua happy dpt makan free...

nie kt main door nyer.. mcm penyambut tetamu kan...
nie la dia makanan nyer semua nampak fresh from ladang...

banyak sgt makanan2 yg pelik.. tu yg  t'kejust tu..

nie kupon tu tukar air tu...

kan saya dah kate semua makan kt Tenji2 sedap abes licin depa semua makan... yg kt tengah2 tu tmp stimbot..

ade mcm kt kt Tokyo, Jepun x...

Bye2 kitaorg dh blk...



Tuesday, January 25, 2011

Chinese New Year @ xīnnián kuàilè..

0
Tinggal beberapa hari lagi Rakyat Malaysia berbangsa Cina akan menyambut Tahun Baru Cina, tahun nie tahun Arnab @ Rabbit  .  .
  
Tahun Baru Cina merupakan perayaan terpenting orang Cina bagi menyambut tahun baru dalam kalendar qamari Cina. Kalendar qamari Cina terbahagi kepada kitaran 12 tahun dan dinamakan sempena nama haiwan.

Tahun Baru Cina melambangkan permulaan, titik permulaan dalam nasib dan kehidupan. Sebelum hari tahun baru bermula, sanak saudara yang jauh akan kembali berkumpul. Rumah akan dicuci dan segala hutang-piutang dikutip atau dibayar agar mereka tidak sentiasa dikelilingi hutang sepanjang tahun yang baru. Mercun dibakar pada tengah malam bagi menandakan bermulanya tahun baru dan bagi menghalau puaka dan nasib malang. Rumah-rumah dihiasi dengan buah limau sebagai simbol murah rezeki, bunga dan pokok limau.
Tahun Baru Cina diraikan dengan jamuan yee sang dan kuih bakul. Kaum keluarga akan makan besar dengan masakan tradisi seperti daging itik, daging salai, sosej, kuih pulut, dan limau mandarin. Golongan muda pula akan melawat golongan tua dan menerima wang ang pau dalam sampul merah bagi melambangkan nasib baik, yang diberikan oleh orang yang berkeluarga kepada mereka yang masih belum kahwin. Perarakan tarian naga atau singa akan diadakan, dengan kereta berhias yang diiringi bunyi gendang. Lima belas hari selepas perayaan Tahun Baru Cina, perayaan Tahun Baru Cina ditamatkan dengan perayaan Chap Goh Mei.
Tahun Baru Cina bukan sahaja diraikan oleh kaum Cina di merata dunia, malah turut dirayakan oleh bangsa Korea, Vietnam, Mongol dan Miao (Hmong China) yang dipengaruhi oleh China dari segi kebudayaan dan keagamaan, maka turut memakai kalendar qamari Cina.  (Petikan saya ambik dari: http://ms.wikipedia.org/wiki/Tahun_Baru_Cina- baca kt for more details yer)

Tiba2 saya teringat ketika time muda2 dulu along time ago.. ketika my Ex-company every year akan undang naga mai kt opis buat tarian dragon... naga tu akan pergi naik ke setiap level menbuat n menunjukkan aksi tarian nyer... gendang nyer x pyah nak ceti la memang kuat sgt2.. tp semua tu ada makna nyer yang tersendiri. Tapi kebanykan nyer budak2 sekolah la yang buat tarian tu.. so  tarian naga nie sentiasa ada pelapis nyer... untuk generasi yang akan datang.

kat cni saya akan kongsi a few words mandarin languange yg sesuai kita gunakan time mengunjung ke rumah kawan2 yagn berbangsa cina and same time bile terdengar mereka cakap bhasa mandarin x ade kte jd blur jer.. 
Shushu – pak cik, Gongxi – tahniah, Gongxi facai – semoga dimurahkan rezeki, Hongbao – ang pau
Xinnian kuaile – Selamat Tahun Baru, , Qinqi – saudara mara, Bainian – mengunjung pada tahun baru cina, Gan – limau mandarin, Niangao – kuih bakul,  Gaobing – kuih-muih n biskut

Show time.. so semua staff dok lepak kt luar untuk tgk secara dekat..
Beri tanda hormat...
banyak nyer limau..
mula kan aksi nyer...

naga dok tgh makan Gan (Limau)

sekor naga dh penat...

hu hu.. uol knl sape tu..







Monday, January 24, 2011

Beriadah di Taman Tasik Titiwangsa

0


Hujung minggu memang amat di nantikan oleh anak saya Si Pipi Lembik... ialah dh 6 hari terkurung dalam umah.. harap maklum duk umah 4 tingkat... so terbabas cket pergerakan dia.. En. Hubby pagi2 lagi dh kejust ajak g kuar peluh kan Taman tasik titiwangsa..

Saya pun memang suka pg sana sbb mcm2 akbiviti kte blh buat... parking x byr bayar, dekat ngan umah, x jem, x ade tol... kawasan pun luas.. byk pilihan permainan.. utuk dewasa sampai la kanak2..

wekend diaorang ade buat senaman aerobik.. Fuh memang best and happenig la time tu... ramai giler org join.. dari org Mak cik smp la anak2 remaja...

Pas anak saya puas main permainan yang ade titiwangsa tu.. tiba2.... anak saudara saya merenggek nk naik kuda... saya pun x tahu sama ada kuda tu blh naik ke x? just pg ushar tgk dulu bagi dia puas hati... rupa2 nyer boleh naik hanya bayar RM 1 jer.. untuk 1 pusingan jadi la tu... untuk pipi lembik saya bawa dia naik kereta kuda jer.. hanya RM 1.50 untuk dewasa dan kanak-kanak RM0.50 jer.. klu nk sewa x mampu la kan.. best juga terasa mcm jadi tuan Puteri lak yang beranak satu.. hu hu hu...sempat jugak kami ber interview pak cik yang bawa kami tu.. kami kepochi tanyer kuda nie jantan ke betina.. kata nye dulu kuda nie jantan tapi depa dah buang anu nyer.. klu betina dia orang bagi injection supaya x mengandung..  ... tujuan nyer supaya kuda2 tu ade nafsu... so klu nk buat pe2 pun..kuda tu buat bodoh jer...depa latih untuk aktiviti2 sport jer...

hampir half day kami lepak kt citu... lg pun kt citu mcm2 ade... klu nk lepak2 pun blh bcoz byk kerusi disediakan... nak pinic pun blh..n byk la akbiviti2 yg blh buat..







 Zon ber kuda lak...







.

Thursday, January 20, 2011

Seharian bersama Si tudung Kelabu asap....

0
Tatkala tenghari menampak kan diri...

Sape org y d'maksudkan nyer tu.. saya.. saya la org nyer tu... saya la pelakon yg anda cari..., pentas nie akan ku gegar kan.. tu semua dialog artis2 pilih kasih.. Boss nyer Rosyam Noor yang t'kenal ngan dialog nyer"anda bukan pelakon yang sy cari"
 tp nie bukan lakonan @ rekaan semata2.. nie betul2 meraka telah selamat di nikahkan atas kasih n sayang  antara mereka... walaupun dh b'usia emas tapi tu bukan penghalang utuk b'putik kasih.. nk buat dlm hati tu ade taman yer... klu dh jodoh tu kemana... cume lmbt @ cepat jelah beza nyer..

Mak cik nie jiran saya... frist time bile dpt Kad undangan tu mcm x percaya jelah makcik nk nikah... sbb pe x percaya.. sbb siap ade kad lg tu... time majlis tu memang meriah .. yang b'tema hitam putih, berzanji n life band pun ade... so sape2 nk tunjuk bakat yang t'pendam blh la... lauk pauk ala2 kampung.. memang sedap masak gotong royong.. saya sampai pun agak lewat cket... tp sempat gak interview.. brp kali lafaz... tp ngan segan silu sepatuh nyer 1 kali jer.. tp x tahu mcm blh smp 3 kali..esk nyer depa buat kenduri umah laki lak.. ouch.. t'kejust saya ingat kan buat sempoi2 jer.. tp memang ikut prosedur btol nie.. siap ade wang hantaran, mlm berinai... klas gitu ...

Tp pe2 pun saya doakan semoga Mak Nah bahagia ngan pasangan nyer hingga ke akhir hayat. Amin.

Nie Pengatin nyer.. tgk tu merah inai di jejari ku... hai sorang jer ke...

ops dh booking dh x leh nk ngorat lagi.. nie pasangan bahagia tu...

saya mengambil kesempatan d'dlm kesempitan utk b'gambar ngan pasangan yg nmpk mcm malu2 gitu
Muka qis b4 g majlis.. nmpk mcm x puas atu jer.. tu gelang kt tgn smp atas atas dia tarik nmpk mcm fesyen cket..

nie la muka pas g kenduri .. abes reben rambut dh hura-hara.. tu dia pki sendiri tu..

Mari Berzanji bersama2





Tatkala malam menjelma... bermula akbiti2 suap menyuap...

Kami sekeluarga buat2 busy ngan m'yambut besday party ank saudara saya... memang sempoi tp happening
hanya open for family jer.. orang luar memang x d'benarkan join... harap maklum klu ade jiran2 yg ushar tu memang x leh nk join.. sbb cake limited jer.. takut x cukup...

My princess time tu dia nk sibuk2 kan diri ngan p'mainan lego nyer.. puas panggil join x mau gak.. join sat jer pas2 continue main logo blk.. selalu dia aktif jer ngan aktibiti2 menhura-hara keadaan....

x pe la Qis buat pe yg patuh.. asalkan ang x nangis.. n bikin orang lain panas...
CAke yg nmpk sedap.. tp memang sedap pun..

Askar2 sabar menanti2 ngan penuh lapar..


suap 1

Suap 2

Bz ngan logo nyer.. sampai t'paksa masuk bilik nk suap kan utk dia..
wat2 muka terkejuzt la tu...

Tuesday, January 18, 2011

ReZeki mLm Jumaat

0
Kte org rezeki jgn d'tolak mu$uh jgn pg cari.. sO sy dpt undangan mkn FREE... sy ulang s'kali mkn Free yer.. mcm x pernah makan free lak sy nie... tp memang x pernah pun dlm thn nie...
so a few my frenz dh plan nk mkn steak kt medan selera AU2 Taman Desa Keramat.. name Restoran tu Fiske Sate Ria.. dh Bosan mkn nasi s'kali2 tukar selera tekak mat salleh lak ..

pg2 lg d'org nk bg menu suruh order.. so mlm karang dtg trs ngap jer.. x payah nk tgg Q ramai gak yg join venture around 30 org gak..

sampi2 jer tgk tmpt dia Wah.. tu jer blh ckp... ramai nyer org patuh la d'org suruh order awal2.. mostly ramai melayu yg mkn tmp tu.. cume group k'org jer yg 1 malaysia.. tmpt  mkn kte blh pilih nk mkn in-door or out-Door .. selesa semua kelengkapan ade..harga mkn pun b'baloi2.. klu x mkn steak, blh order makanan ln mcm sate, set order nasi+ lauk, desert pun ade tau.. yg paling best dr mula sy lepak kt ctu smp la nk blk pasang lagu Maher Zain.. i like.. enjoy the dinner..

Tmpt best, mkn dia pun best.. rugi klu x dtg .. tau... :) anda buat anda dpt..

time still kt opis lg.. blh order dl.. for special person jelah...confused2 ane satu nk order nie..

korang nmpk x pe saya nmpk..
aa.. nie tmp yg nmpk td... kt cni tmp kt org nk serang...
s'blom tgg makanan smp post dl muka b4 mkn 1 malaysia



 Jeng... Jeng.. makanan dh smp pe akan t'jadi....









Teruja mcm d'buat2
tu dia dh mai.. makanan saya steak daging
muka dh kenyang.. t'pks pakai speck nk besar kan mate.. nk zzzzzz nie..

Thursday, January 13, 2011

Fashion 2010

0
Last year udah pun b'lalu.. t;rase sayu.. jer tp sonok klu ade ank perempuan nie.. mcm2 n b'jenis2 pakai yg ade jual kt luar tu.. tp baju bdk2 nie harga nyer sgt la mahal.. kalah baju org dewasa.. pas2 leh pki b'thn2 jer pas simpan la utk adek nyer lak.. klu adek perempuan klu adek nyer laki sape nk jawab.. jawab kena bli baru lg la tu..

kt cni sy nk kongsi fashion spjg thn 2010 yg b'jaya sarung kt bdn ank saya.. simple tp harga nyer x sesimple baju nyer.. mcm2 paten, jenis and color.. klu kira2 blk semua bj nyer mau dekat ribu jugak la..blom campur kasut nyer lg.. kasut jenis sat2 dh kecik..

bg sy x hal la.. yg penting pe yg sy lakukan ats satu perasaan iaitu mama sgt2 la syg Balqis .. kuar ribu2 pun x pe asalkan dia cihat dan m'besar ngan penuh kasih syg..

Fahsion bunga2 yg agak simple.. sesuai utk semua majlis..
fahsion utk musim panas
wrn2 yg agak terang tp comel.. supaya sng nk kesan bile ilang ..
baju kurung b'manik.. m'batask p'gerakan supaya nmpk sopan bile salam ngan org
fashion hip hop..handphone mesti ade kan tgg tu.. bajet ade in-coming col msk la tu..
fahsion 2011.. qis ngan speck mate.. duk sama2 ngan mak tok nyer..
 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal