Monday, January 24, 2011

Beriadah di Taman Tasik Titiwangsa

Posted by Pink Princes at 12:46 AM


Hujung minggu memang amat di nantikan oleh anak saya Si Pipi Lembik... ialah dh 6 hari terkurung dalam umah.. harap maklum duk umah 4 tingkat... so terbabas cket pergerakan dia.. En. Hubby pagi2 lagi dh kejust ajak g kuar peluh kan Taman tasik titiwangsa..

Saya pun memang suka pg sana sbb mcm2 akbiviti kte blh buat... parking x byr bayar, dekat ngan umah, x jem, x ade tol... kawasan pun luas.. byk pilihan permainan.. utuk dewasa sampai la kanak2..

wekend diaorang ade buat senaman aerobik.. Fuh memang best and happenig la time tu... ramai giler org join.. dari org Mak cik smp la anak2 remaja...

Pas anak saya puas main permainan yang ade titiwangsa tu.. tiba2.... anak saudara saya merenggek nk naik kuda... saya pun x tahu sama ada kuda tu blh naik ke x? just pg ushar tgk dulu bagi dia puas hati... rupa2 nyer boleh naik hanya bayar RM 1 jer.. untuk 1 pusingan jadi la tu... untuk pipi lembik saya bawa dia naik kereta kuda jer.. hanya RM 1.50 untuk dewasa dan kanak-kanak RM0.50 jer.. klu nk sewa x mampu la kan.. best juga terasa mcm jadi tuan Puteri lak yang beranak satu.. hu hu hu...sempat jugak kami ber interview pak cik yang bawa kami tu.. kami kepochi tanyer kuda nie jantan ke betina.. kata nye dulu kuda nie jantan tapi depa dah buang anu nyer.. klu betina dia orang bagi injection supaya x mengandung..  ... tujuan nyer supaya kuda2 tu ade nafsu... so klu nk buat pe2 pun..kuda tu buat bodoh jer...depa latih untuk aktiviti2 sport jer...

hampir half day kami lepak kt citu... lg pun kt citu mcm2 ade... klu nk lepak2 pun blh bcoz byk kerusi disediakan... nak pinic pun blh..n byk la akbiviti2 yg blh buat..







 Zon ber kuda lak...







.

0 comments on "Beriadah di Taman Tasik Titiwangsa"

Post a Comment

Monday, January 24, 2011

Beriadah di Taman Tasik Titiwangsa



Hujung minggu memang amat di nantikan oleh anak saya Si Pipi Lembik... ialah dh 6 hari terkurung dalam umah.. harap maklum duk umah 4 tingkat... so terbabas cket pergerakan dia.. En. Hubby pagi2 lagi dh kejust ajak g kuar peluh kan Taman tasik titiwangsa..

Saya pun memang suka pg sana sbb mcm2 akbiviti kte blh buat... parking x byr bayar, dekat ngan umah, x jem, x ade tol... kawasan pun luas.. byk pilihan permainan.. utuk dewasa sampai la kanak2..

wekend diaorang ade buat senaman aerobik.. Fuh memang best and happenig la time tu... ramai giler org join.. dari org Mak cik smp la anak2 remaja...

Pas anak saya puas main permainan yang ade titiwangsa tu.. tiba2.... anak saudara saya merenggek nk naik kuda... saya pun x tahu sama ada kuda tu blh naik ke x? just pg ushar tgk dulu bagi dia puas hati... rupa2 nyer boleh naik hanya bayar RM 1 jer.. untuk 1 pusingan jadi la tu... untuk pipi lembik saya bawa dia naik kereta kuda jer.. hanya RM 1.50 untuk dewasa dan kanak-kanak RM0.50 jer.. klu nk sewa x mampu la kan.. best juga terasa mcm jadi tuan Puteri lak yang beranak satu.. hu hu hu...sempat jugak kami ber interview pak cik yang bawa kami tu.. kami kepochi tanyer kuda nie jantan ke betina.. kata nye dulu kuda nie jantan tapi depa dah buang anu nyer.. klu betina dia orang bagi injection supaya x mengandung..  ... tujuan nyer supaya kuda2 tu ade nafsu... so klu nk buat pe2 pun..kuda tu buat bodoh jer...depa latih untuk aktiviti2 sport jer...

hampir half day kami lepak kt citu... lg pun kt citu mcm2 ade... klu nk lepak2 pun blh bcoz byk kerusi disediakan... nak pinic pun blh..n byk la akbiviti2 yg blh buat..







 Zon ber kuda lak...







.

0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal