Thursday, June 16, 2011

Melaka Bandar yang bersejarah

Posted by Pink Princes at 12:23 AM

Klu ikut google map between kuala Lumpur ngan Melaka tidak la jauh sangat.. tapi nie kali pertama kami sekeluarga  mendarat ngan selamat di Bandar Melaka nie… kerana  dapat jemputan undangan perkahwinan member saya..  time perjalanan tu pipi Lemnik  ade sedikt meragam.. tapi sebagai mama yang penyayang layan jelah kerenah dia yang kadang2 rase nk lempang laju2 jer..
Sampai2 member 1 office semua dah abis makan so tgl saya sorang jer.. makanan dia okey  sedap jugak… pengatin simple jer tapi kedua2 mempelai memang berseri2 macam bulan… pipi lembik jadi perhatian abg kamera man kite.. dah dia lak mcm tetamu VVIP.. pas mkn pose lak kt dalam atas pelamin ngan pengatin yang comel tu..




En. Hubby maintain jer dok luar.. sebab dia makan memang lambat cket.. n Pipi lembik asyik buat hal jer atas meja tu yang terpaksa makan tanpa kunyah terus telan jer…Seperti biasa kalau org kahwen mesti ade bunga telur kalau tak macam x lengkap lak majlis tersebut.. adat tradisi kite jangan dilupakan walaupun dunia dah maju zaman dah berubah kan…

Pas tu kami bertiga pergi pusing d’sekitar Bandar Melaka sambil naik beca x larat la nak pusing jalan kaki kesian jugak kt pipi lembik terpaksa jalan kaki… parking dah la jauh dari pandangan .. tapi demi nak naik beca saya sanggup jer.. saya tengok hampir setiap sudut KiloMeter Bandar Melaka tu mesti ade polis…  rase safety la kan… memang  ramai orang harap maklum  la cuti sekolah memang pack la sekitar bandar Melaka tu.. sampai nak makan cendol terpaksa tunggu giliran, tapi jenis saya tak sabar nak tunggu suruh dia tapau jerlah makan kat tempat air pancut… sambil tengok kerenah orang.. yang asyik nak bergambar bagai..  kami pun satu kapal  jugak.
.
Pas kuar kan peluh kat Bandar Melaka pergi berenang kt tepi muara di P.D... saya memang ngantuk sangat time tu.. tapi bukan selalu pun jejalan kan.. so layan jelah.. OTW nk balik mkn dulu kt kedai kt ane saya pun x piker nak tengok nama kedai nyer… niat utama nyer nak minta air panas jer nak buat susu untuk pipi lembik.. tiba2 lak En. Hubby ajak makan dl… sebab nk tengok Bola Kelantan lawan terengganu malam tu… tapi memang la menguji kesabaran tengok perangi pipi lembik abis kerusi makan dia tolak… kacau org mkn… lg sekali saya terpaksa makan laju2 terus bawa dia masuk dalam kereta…  En. Hubby pun terpaksa lupa kan niat dia nak bercanda kt kedai makan dengan keadaan  anak dia macam.. sambung tengok TV kt umah la nampak gaya nyer… OTW blk K.L Pipi lembik x reti nak dok diam… ade jer yang x kena… last2 saya yang tido kt belakang dia teman Abah nyer kt depan.. blh la dok diam…

Akhir nyer  kami sampai ngan selamat… tanpa menbuang masa  saya n Pipi lembik zzzzzzzz gud nite Abah.

0 comments on "Melaka Bandar yang bersejarah"

Post a Comment

Thursday, June 16, 2011

Melaka Bandar yang bersejarah


Klu ikut google map between kuala Lumpur ngan Melaka tidak la jauh sangat.. tapi nie kali pertama kami sekeluarga  mendarat ngan selamat di Bandar Melaka nie… kerana  dapat jemputan undangan perkahwinan member saya..  time perjalanan tu pipi Lemnik  ade sedikt meragam.. tapi sebagai mama yang penyayang layan jelah kerenah dia yang kadang2 rase nk lempang laju2 jer..
Sampai2 member 1 office semua dah abis makan so tgl saya sorang jer.. makanan dia okey  sedap jugak… pengatin simple jer tapi kedua2 mempelai memang berseri2 macam bulan… pipi lembik jadi perhatian abg kamera man kite.. dah dia lak mcm tetamu VVIP.. pas mkn pose lak kt dalam atas pelamin ngan pengatin yang comel tu..




En. Hubby maintain jer dok luar.. sebab dia makan memang lambat cket.. n Pipi lembik asyik buat hal jer atas meja tu yang terpaksa makan tanpa kunyah terus telan jer…Seperti biasa kalau org kahwen mesti ade bunga telur kalau tak macam x lengkap lak majlis tersebut.. adat tradisi kite jangan dilupakan walaupun dunia dah maju zaman dah berubah kan…

Pas tu kami bertiga pergi pusing d’sekitar Bandar Melaka sambil naik beca x larat la nak pusing jalan kaki kesian jugak kt pipi lembik terpaksa jalan kaki… parking dah la jauh dari pandangan .. tapi demi nak naik beca saya sanggup jer.. saya tengok hampir setiap sudut KiloMeter Bandar Melaka tu mesti ade polis…  rase safety la kan… memang  ramai orang harap maklum  la cuti sekolah memang pack la sekitar bandar Melaka tu.. sampai nak makan cendol terpaksa tunggu giliran, tapi jenis saya tak sabar nak tunggu suruh dia tapau jerlah makan kat tempat air pancut… sambil tengok kerenah orang.. yang asyik nak bergambar bagai..  kami pun satu kapal  jugak.
.
Pas kuar kan peluh kat Bandar Melaka pergi berenang kt tepi muara di P.D... saya memang ngantuk sangat time tu.. tapi bukan selalu pun jejalan kan.. so layan jelah.. OTW nk balik mkn dulu kt kedai kt ane saya pun x piker nak tengok nama kedai nyer… niat utama nyer nak minta air panas jer nak buat susu untuk pipi lembik.. tiba2 lak En. Hubby ajak makan dl… sebab nk tengok Bola Kelantan lawan terengganu malam tu… tapi memang la menguji kesabaran tengok perangi pipi lembik abis kerusi makan dia tolak… kacau org mkn… lg sekali saya terpaksa makan laju2 terus bawa dia masuk dalam kereta…  En. Hubby pun terpaksa lupa kan niat dia nak bercanda kt kedai makan dengan keadaan  anak dia macam.. sambung tengok TV kt umah la nampak gaya nyer… OTW blk K.L Pipi lembik x reti nak dok diam… ade jer yang x kena… last2 saya yang tido kt belakang dia teman Abah nyer kt depan.. blh la dok diam…

Akhir nyer  kami sampai ngan selamat… tanpa menbuang masa  saya n Pipi lembik zzzzzzzz gud nite Abah.

0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal