Tuesday, March 22, 2011

3rd Putrajaya Internatinal Hot air Ballon fiesta 2011

Posted by Pink Princes at 9:27 PM
Nie first time kami satu family ni pi tengok Hot air ballon, walaupun nie dah masuk kali ketiga depa buat, saya x berkesempatan nk p.
Pagi2 lagi saya dah bangun siap2 nak pergi tengok Pesta Belon Udara Panas Ketiga 2011. b'semangat sungguh mcm nak pergi berjuang semanjat nyer, bkn ape takut x sempat nak naik belon tu sebab diaorang open from 8 pagi hingga 11 pagi dan pada jam 6 petang hingga 9 malam jer. lagi satu faktor cuaca yang asyik hujan.. jadi saya bergerak lebih awal.

Saya sampai lagi 30 minutes nak pukul 11 pagi, saya tengok x la tinggi mane pun belon terbang.. lbh kurang tinggi rumah banglo saya jer.. syarat2 nak naik.. baby, ibu mengandung, x leh naik. bakul nak naik tu kecil jer muat dalam 3 or 4 org jer.. panas nyer memang terasa walaupun saya tengok dari bawah jer.. nampak gaya nyer memang x ade rezeki la nak naik bile mengenagkan saya ngan pipi lembik nie.

Kami pun pergi tengok helicopter la.. ngan harapan supaya terbang lebih tinggi dari belon tu. Bila tanyer harga ticket terus tak jadi cuci mata jelah la yang kami mampu. Mahal bebonar x mampu la teman 1 orang RM 130 mane nak cari banyak tu tengah2 bulan nie.

Saya nampak beberapa orang menbawa tabung khas untuk mangsa gempa bumi dan tsumani di Jepun yang akan diserahkan pada Persatuan Bulan Sabit Merah pada hari terakhir pesta.

X dapat naik pun x ape janji dapat tengok secara dekat, and budak2 dapat gain knowledge about Hot Air Ballon nie.. tgk mcm ane nak terbang kan hot air ballon tu.
dh sampai pose dulu depan Ballon
Cuc mata jelah.. nk naik x mampu

x dpt naik Hot Ballon.. beli big ball pun jadi la..
Pipi lembik pantang nmpk lego.. mesti lepak kt situ
x dpt naik.. pgg pun jadi la..
wajah ceria nak blk... walaupun jln tgj jem giler2..


 


0 comments on "3rd Putrajaya Internatinal Hot air Ballon fiesta 2011"

Post a Comment

Tuesday, March 22, 2011

3rd Putrajaya Internatinal Hot air Ballon fiesta 2011

Nie first time kami satu family ni pi tengok Hot air ballon, walaupun nie dah masuk kali ketiga depa buat, saya x berkesempatan nk p.
Pagi2 lagi saya dah bangun siap2 nak pergi tengok Pesta Belon Udara Panas Ketiga 2011. b'semangat sungguh mcm nak pergi berjuang semanjat nyer, bkn ape takut x sempat nak naik belon tu sebab diaorang open from 8 pagi hingga 11 pagi dan pada jam 6 petang hingga 9 malam jer. lagi satu faktor cuaca yang asyik hujan.. jadi saya bergerak lebih awal.

Saya sampai lagi 30 minutes nak pukul 11 pagi, saya tengok x la tinggi mane pun belon terbang.. lbh kurang tinggi rumah banglo saya jer.. syarat2 nak naik.. baby, ibu mengandung, x leh naik. bakul nak naik tu kecil jer muat dalam 3 or 4 org jer.. panas nyer memang terasa walaupun saya tengok dari bawah jer.. nampak gaya nyer memang x ade rezeki la nak naik bile mengenagkan saya ngan pipi lembik nie.

Kami pun pergi tengok helicopter la.. ngan harapan supaya terbang lebih tinggi dari belon tu. Bila tanyer harga ticket terus tak jadi cuci mata jelah la yang kami mampu. Mahal bebonar x mampu la teman 1 orang RM 130 mane nak cari banyak tu tengah2 bulan nie.

Saya nampak beberapa orang menbawa tabung khas untuk mangsa gempa bumi dan tsumani di Jepun yang akan diserahkan pada Persatuan Bulan Sabit Merah pada hari terakhir pesta.

X dapat naik pun x ape janji dapat tengok secara dekat, and budak2 dapat gain knowledge about Hot Air Ballon nie.. tgk mcm ane nak terbang kan hot air ballon tu.
dh sampai pose dulu depan Ballon
Cuc mata jelah.. nk naik x mampu

x dpt naik Hot Ballon.. beli big ball pun jadi la..
Pipi lembik pantang nmpk lego.. mesti lepak kt situ
x dpt naik.. pgg pun jadi la..
wajah ceria nak blk... walaupun jln tgj jem giler2..


 


0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal