Wednesday, July 13, 2011

Pipi Lembik hilang hampir 10 minutes…

Posted by Pink Princes at 2:00 AM

Manusia kalau dapat duit memang kadang2 lupa sekejap… macam tu jugak la saya first time dapat duit dari jawab survey walaupun cket tapi lepas la jugak beli baju, seluar n kasut baru. Saya kalau kuar shopping mesti pergi bertiga… dulu pergi berdua la nie dah ade pipi lembik so join sekali ikut kami g shopping. Tapi dalam ghairah nk shopping macam2 kejadian yg berlaku yang macam menbuat kami tak ade mOOd nk shopping… tapi kerana nafsu lebih dari akal saya nak pergi JUGAK…
Kejadian 1: Before nak kuar umah kunci keta hilang.. jenuh cari satu umah x jumpe jugak geram + panas saya… hilang sebab pipi lembik main… x la geram pada pipi lembik tapi geram pada orang yang bagi pipi lembik main kunci….
Kejadian 2: Time sibuk dok try kasut saya berkenaan 1 kasut dan 1 selipar smp counter nak bayar duit survey tu hilang pulak dalam poket seluar… cuak saya…nak nangis pun ade… pergi cari En.Hubby kalau2 duit tu tertinggal dalam kereta.. malang nyer tak ade lak.. berlari la saya pergi mencari di kedai2 yang saya singgah tadi tak ade pun… pas2 salah sorang staff kt kedai kasut tu panggil saya.. masuk la dalam kedai kasut tu balik.. staff tu keluarkan envelop hulur kan saya.. memang rase bersyukur sangat sebab masih ade orang yang jujur didunia ini… dia cakap dia x akan ambik duit orang… dia pun tak tahu duit sape cume dia akan tengok sape orang orang yang akan cari duit tu nanti..  time2 rase lega n bersyukur sangat2.. SYUKUR Alhamdulillah.
Kejadian 3: Time nak beli seluar… saya memang confident yang En. Hubby akan take care pipi lembik… tapi 2 beranak nie leh lak main sorok2 lak dalam supermarket tu lak.. tup2 dah x dengar tapak kasut dia tu.. En. Hubby tanyer saya ane anak lagi saya terkejuzt sebab baru lepas try seluar kan…  saya rase pelik dan  hairan mcm pipi lembik leh hilang…
Time tu memang darah saya macam nak terhenti sekejap nafas pun kejap ade n kejap macam x ade.. banyak perkara yang tak elok bermain-main di fikiran saya ini.. Pipi lembik jenis tak takut dengan orang bagi gula2 jer dia dah boleh senyum lebar .. macam MC Donald’s bertambah2 la saya risau.. abis setiap sudut cari dia.. tiba2 saya teringat pipi lembik memang suke dengan budak2 so maybe dia terlampau kusyuk tengok baby sebab tu saya tak dengar tapak kasut dia.. yang berbunyi  ketika berjalan… saya pergi sudut pakaian baby pun tak ade juga… saya takut dia terlepas kat pintu keluar terus tanyer security and staff sama ada nampak budak umur 2 tahun lalu kat cni.. depa cakap tak ade pun.. lega cket la saya dengar.. tapi perasaan takut tu datang balik.. takut2 benda bahaya menimpa  dia takut jatuh ke.. tersimpit kat ane ke.. terutama kt escalator.. sebab dia suke main kt tangga bergerak tu.. hampir 10 minutes baru nampak kelibat staff kat situ dukung dia bawa turun dari tingkat 3 ke tingkat satu.. macam ane pipi lembik leh lak naik sampai tingkat 3 pun saya nak cari abah dia la tu sebab En. Hubby tu cari sampai ke lubang cacing pas lepak kt tempat permainan kanak2…  lagi la dia syok habis, time nk turun selamba jer muka dia x rase perasaan takut ke, nak nangis ke, dan bersalah… sebab dia jenis yang x takut dengan orang tu kalau dia dia nangis mesti staff kt citu akan buat announcement nie… boleh senyum kambing la lagi…
Selepas 3 kejadian nie berlaku terus tak  ade mOOd nak buat pe2 lagi… balik umah tengok TV lagi bagus…
Footnotes: time nak keluar umah kalau macam tak sedap hati ke, macam banyak sangat halang nyer baik fikir balik nak ari nie or besok jer… sebab mungkin ade benda yang kita tak duga akan berlaku time kite kuar nanti.



0 comments on "Pipi Lembik hilang hampir 10 minutes…"

Post a Comment

Wednesday, July 13, 2011

Pipi Lembik hilang hampir 10 minutes…


Manusia kalau dapat duit memang kadang2 lupa sekejap… macam tu jugak la saya first time dapat duit dari jawab survey walaupun cket tapi lepas la jugak beli baju, seluar n kasut baru. Saya kalau kuar shopping mesti pergi bertiga… dulu pergi berdua la nie dah ade pipi lembik so join sekali ikut kami g shopping. Tapi dalam ghairah nk shopping macam2 kejadian yg berlaku yang macam menbuat kami tak ade mOOd nk shopping… tapi kerana nafsu lebih dari akal saya nak pergi JUGAK…
Kejadian 1: Before nak kuar umah kunci keta hilang.. jenuh cari satu umah x jumpe jugak geram + panas saya… hilang sebab pipi lembik main… x la geram pada pipi lembik tapi geram pada orang yang bagi pipi lembik main kunci….
Kejadian 2: Time sibuk dok try kasut saya berkenaan 1 kasut dan 1 selipar smp counter nak bayar duit survey tu hilang pulak dalam poket seluar… cuak saya…nak nangis pun ade… pergi cari En.Hubby kalau2 duit tu tertinggal dalam kereta.. malang nyer tak ade lak.. berlari la saya pergi mencari di kedai2 yang saya singgah tadi tak ade pun… pas2 salah sorang staff kt kedai kasut tu panggil saya.. masuk la dalam kedai kasut tu balik.. staff tu keluarkan envelop hulur kan saya.. memang rase bersyukur sangat sebab masih ade orang yang jujur didunia ini… dia cakap dia x akan ambik duit orang… dia pun tak tahu duit sape cume dia akan tengok sape orang orang yang akan cari duit tu nanti..  time2 rase lega n bersyukur sangat2.. SYUKUR Alhamdulillah.
Kejadian 3: Time nak beli seluar… saya memang confident yang En. Hubby akan take care pipi lembik… tapi 2 beranak nie leh lak main sorok2 lak dalam supermarket tu lak.. tup2 dah x dengar tapak kasut dia tu.. En. Hubby tanyer saya ane anak lagi saya terkejuzt sebab baru lepas try seluar kan…  saya rase pelik dan  hairan mcm pipi lembik leh hilang…
Time tu memang darah saya macam nak terhenti sekejap nafas pun kejap ade n kejap macam x ade.. banyak perkara yang tak elok bermain-main di fikiran saya ini.. Pipi lembik jenis tak takut dengan orang bagi gula2 jer dia dah boleh senyum lebar .. macam MC Donald’s bertambah2 la saya risau.. abis setiap sudut cari dia.. tiba2 saya teringat pipi lembik memang suke dengan budak2 so maybe dia terlampau kusyuk tengok baby sebab tu saya tak dengar tapak kasut dia.. yang berbunyi  ketika berjalan… saya pergi sudut pakaian baby pun tak ade juga… saya takut dia terlepas kat pintu keluar terus tanyer security and staff sama ada nampak budak umur 2 tahun lalu kat cni.. depa cakap tak ade pun.. lega cket la saya dengar.. tapi perasaan takut tu datang balik.. takut2 benda bahaya menimpa  dia takut jatuh ke.. tersimpit kat ane ke.. terutama kt escalator.. sebab dia suke main kt tangga bergerak tu.. hampir 10 minutes baru nampak kelibat staff kat situ dukung dia bawa turun dari tingkat 3 ke tingkat satu.. macam ane pipi lembik leh lak naik sampai tingkat 3 pun saya nak cari abah dia la tu sebab En. Hubby tu cari sampai ke lubang cacing pas lepak kt tempat permainan kanak2…  lagi la dia syok habis, time nk turun selamba jer muka dia x rase perasaan takut ke, nak nangis ke, dan bersalah… sebab dia jenis yang x takut dengan orang tu kalau dia dia nangis mesti staff kt citu akan buat announcement nie… boleh senyum kambing la lagi…
Selepas 3 kejadian nie berlaku terus tak  ade mOOd nak buat pe2 lagi… balik umah tengok TV lagi bagus…
Footnotes: time nak keluar umah kalau macam tak sedap hati ke, macam banyak sangat halang nyer baik fikir balik nak ari nie or besok jer… sebab mungkin ade benda yang kita tak duga akan berlaku time kite kuar nanti.



0 comments:

Post a Comment

 

. . Pink Princes Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal